Παρασκευή 24 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΑΥΠΛΙΟ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συντονίζονται με το Ναύπλιο διαδηλώνοντας

Αποφασισμένος να παλέψει για να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να καθορίσει τις εξελίξεις σε όφελός του, ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Μακεδονίας και Θράκης, ενώνει σήμερα τη φωνή του με τους χιλιάδες συναγωνιστές που θα διαδηλώσουν στο Ναύπλιο και σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου των Υπουργών Εργασίας της ΕΕ που επεκτείνουν την επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.

Στη Θεσσαλονίκη, λαός και νεολαία ετοιμάζονται να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 6.30 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Αντίστοιχα ο εργαζόμενος λαός της Κοζάνης προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 7μμ στην κεντρική πλατεία της πόλης. Φωνή καταδίκης θα υψωθεί και στις άλλες πόλεις της περιοχής μέσα από πικετοφορίες και μαζικές εξορμήσεις.

Το κάλεσμα για τη συμμετοχή στις διαδηλώσεις θα μεταφερθεί και σήμερα με τις εξορμήσεις και τις περιοδείες που θα βρίσκονται σε εξέλιξη μέχρι την τελευταία ώρα. Πάντως, τα μηνύματα που προκύπτουν μέσα από την παγκινητοποίηση που έγινε τις προηγούμενες μέρες, βεβαιώνουν ότι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συνταξιούχοι και νεολαίοι, δάσκαλοι και καθηγητές, θα δώσουν μαζικό και αποφασιστικό παρών στο μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Επιβεβαιώνεται μέσα από τις αποφάσεις των φορέων που καθημερινά πληθαίνουν, διευρύνοντας μέσα από τα ιδιαίτερα αιτήματά τους το διεκδικητικό πλαίσιο αγώνα. Χτες η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις.

Επιβεβαιώνεται ακόμη από τους ίδιους τους εργαζόμενους στους χώρους δουλιάς όπου περιοδεύουν τα στελέχη του ΠΑΜΕ. Ετσι και χτες, εκφράστηκε ακόμη πιο δυναμικά μέσα από τις περιοδείες που έγιναν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην Παπαναστασίου, στον ΟΣΕ, στις βιοτεχνίες δέρματος, στα εμπορικά καταστήματα της πόλης, στα ιδιωτικά γραφεία, σε ξενοδοχεία της πόλης και στις κεντρικές αγορές.

Μέσα από τις περιοδείες των συνταξιούχων στα ΚΑΠΗ όπου κάλεσαν τους συναδέλφους τους να συμπορευτούν με τους εργαζόμενους και τη νεολαία στον αγώνα για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης και ΕΕ «για την τελική διάλυση των Εργασιακών, Ασφαλιστικών και Συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Να μην περάσει το νέο πετσόκομμα των συντάξεων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που ετοιμάζουν οι κ. Ρέππας και Νεκτάριος».

Στις 2 συγκεντρώσεις εργατών στο Μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Μενεμένη, αναδείχτηκε η αγωνία των εργαζόμενων για τις αρνητικές επιπτώσεις της εφαρμοζόμενης αντεργατικής πολιτικής και για τα νέα δεσμά που ετοιμάζουν κυβέρνηση - εργοδοσία - ΕΕ, καθώς και για τους κινδύνους για τα εργασιακά δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας, που εμπεριέχει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ. Συνάμα εκφράστηκε και η διάθεσή τους να αντιπαλέψουν αυτή την προοπτική. Να αντισταθούν ενεργά χτίζοντας το δικό τους μέτωπο μαζί με το ΠΑΜΕ και τις άλλες δυνάμεις αντίστασης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση εργαζόμενων στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ, με την οποία σημείωσαν ότι η δική τους συμβολή στον αγώνα αυτόν θα ξεκινήσει με τη συμμετοχή τους στο σημερινό συλλαλητήριο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2016-09-30 00:00:00.0)
Περιοδεία του Γιάννη Ζιώγα στον ΟΣΕ (2014-04-01 00:00:00.0)
Να δυναμώσει το πολύμορφο και πλατύ άνοιγμα (2010-09-16 00:00:00.0)
Αμεση απάντηση από το ΠΑΜΕ (2008-08-13 00:00:00.0)
Στη μάχη της ενημέρωσης (2001-03-13 00:00:00.0)
Στη Μεσσηνία η Αλ. Παπαρήγα (1998-09-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ