Παρασκευή 24 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ «ΠΕΠΣΙ - ΚΟΛΑ»
Αγωνιστική καταδίκη των διώξεων

Την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στα 16 συνδικαλιστικά στελέχη του κλάδου των εμφιαλωμένων ποτών, που καταδικάστηκαν πρόσφατα σε βαριές ποινές φυλάκισης από δικαστήριο της Θεσσαλονίκης για συμμετοχή τους σε απεργία αλληλεγγύης, εξέφρασαν οι εργαζόμενοι μέλη του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της «Πέπσι - Κόλα», μέσα από τη μαζική συμμετοχή τους στη χτεσινή 4ωρη στάση εργασίας που κήρυξε το Σωματείο και τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση που έγινε το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΠΟΕΕΠ), του ΕΚΘ και άλλων σωματείων. Καταγγέλθηκε η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων στα εμφιαλωμένα, που συνεχίζεται ακόμη από συγκεκριμένους εργοδότες, με κατασκευασμένες μηνύσεις και φανταστικά σενάρια.

Στο μεταξύ και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της καταδικάζει την ποινικοποίηση των εργατικών συνδικαλιστικών αγώνων και καλεί όλους τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αμέριστη συμπαράσταση και την ταξική αλληλεγγύη τους στους 16 συνδικαλιστές του κλάδου των εργαζομένων στα εμφιαλωμένα ποτά.

Το ΕΚΘ καταδικάζει επίσης τις δικαστικές διώξεις σε βάρος των παράνομα απολυμένων συνδικαλιστών της επιχείρησης «ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΕ» και την παραπομπή του προέδρου του Σωματείου της «ΕΛΛΕΝΙΤ» στην επιτροπή του άρθρου 15, για την απόλυσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ