Παρασκευή 24 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Οι σπουδαστές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Αναβρασμός εξακολουθεί να επικρατεί στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) της χώρας, καθώς οι σπουδαστές συνέχισαν και χτες για μέρα τις πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους, με αποχή από τα μαθήματα, μαχητικές πορείες, καθιστικές διαμαρτυρίες, υψώνοντας το ανάστημά τους απέναντι στην επιδίωξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως κωδικοποιείται μέσα στο εκτρωματικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για τη ναυτική εκπαίδευση, να τους μετατρέψει σε πειθήνια «όργανα» στα χέρια του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Ταυτόχρονα με τη συνέχιση των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου, οι σπουδαστές δίνουν τη δική τους απάντηση στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, ο οποίος, με προχτεσινές του δηλώσεις, ισχυρίστηκε ότι στη διάρκεια του διαλόγου και με τους σπουδαστές «κατατέθηκαν θετικές απόψεις».

Χτες οι σπουδαστές της ΑΕΝ Χίου σήκωσαν ολόκληρο το νησί στο πόδι, ενώ νωρίς το πρωί στο νησί κατέφθασαν και οι σπουδαστές της ΑΕΝ Οινουσσών με το πλοίο της γραμμής. Στα πλαίσια αποχής από τα μαθήματα, από τις 10 το πρωί και για δύο ώρες, οι σπουδαστές των δύο Ακαδημιών έκαναν πορεία στους δρόμους του κέντρου του νησιού, με σταθμούς τη Νομαρχία, όπου κατέθεσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους και την αγορά, όπου έκαναν καθιστική διαμαρτυρία. Στις 8.30 το βράδυ κατέβηκαν στο λιμάνι του νησιού, όπου έκαναν συγκέντρωση την ώρα που κατέπλεε το πλοίο από τη Μυτιλήνη.

Στην ΑΕΝ Ασπρόπυργου χτες, οι σπουδαστές συνέχισαν την αποχή από τα μαθήματα για 9η μέρα. Στη διάρκεια της αποχής, έκαναν γενική συνέλευση, όπου αποφάσισαν να συνεχίσουν την αποχή και για σήμερα.

Στο πλευρό των σπουδαστών, παραμένουν και οι καθηγητές των Ακαδημιών Ασπροπύργου, Μακεδονίας, Κρήτης και Χίου. Η εκπαιδευτική κοινότητα και τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, που έχουν σηκώσει το βάρος του συντονισμού αυτού του αγώνα, χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο αντιδραστικό και αντεπιστημονικό, καθώς υποβαθμίζει ραγδαία τη ναυτική εκπαίδευση και την παραδίδει στους ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ