Παρασκευή 24 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το πολιτικό πελατολόγιο

Είναι εξαιρετικά δύσκολη η αξιολόγηση του ποσοστού αναπηρίας απ' τις τοπικές επιτροπές κατά νομό απάντησε ο υφυπουργός Υγείας Δ. Θάνος, όταν ρωτήθηκε χτες στη διάρκεια της εκδήλωσης για το Ευρωπαϊκό Ετος για τα Ατομα με Αναπηρίες, πότε θα πιστοποιηθεί με επιστημονικό τρόπο η αναπηρία ώστε να σταματήσει η παραγωγή των ανάπηρων - μαϊμούδων. Και σ' αυτές τις δυσκολίες πρόσθεσε και τις πολιτικές των πελατολογίων.

Πώς λειτουργεί το πελατολόγιο δεν το περιέγραψε ο υφυπουργός, ενώ προηγουμένως ο πρόεδρος του Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Γ. Βαρδακαστάνης, διαβεβαίωνε για το «γνήσια δημοκρατικό και αντιπροσωπευτικό τρόπο ανάδειξης» του αναπηρικού κινήματος.

***

Πάντως, προχτές στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΣΑΕΑ έφτασε μια επιστολή της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης ΑμΕΑ που κατήγγειλε τη νόθευση του συνεδρίου της Συνομοσπονδίας που θα γίνει στις 13 του Φλεβάρη. Επίσης, κατατέθηκε επιστολή του πρώην προέδρου της ΕΣΑΕΑ και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Κουρουπλή που συνοδεύεται από κατάλογο 21 σωματείων «υποτιθέμενων μελών της ΕΣΑΕΑ». Τέλος, προχτές παραιτήθηκε ο ταμίας της ΕΣΑΕΑ Π. Τσερές, καταγγέλλοντας προσπάθειες μη νομίμως εκλεγμένων.

Κάπως έτσι λειτουργεί το πολιτικό πελατολόγιο. Αλλά γι' αυτό δε βρήκε κουβέντα να πει ο πρόεδρος της ΕΣΑΕΑ.

***

Κατά τ' άλλα, η εκδήλωση ήταν ένα ρεσιτάλ ευρωϋποκρισίας για τα 37 εκατομμύρια άτομα με αναπηρίες που δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με όσους δεν έχουν αναπηρίες, που πρέπει να διασφαλιστούν. Και τα υπόσχεται αυτά η Ευρωπαϊκή Ενωση, που είναι ο πρωταγωνιστής σκληρών ανατροπών που δημιουργούν τις πιο βάρβαρες ανισότητες.

Και τα υπόσχεται αντάμα με την ελληνική κυβέρνηση που καμαρώνει για τη διάλυση του εναπομείναντος συστήματος πρόνοιας με τον πρόσφατο νόμο που ψήφισε.


Γ.Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ