Σάββατο 25 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα εκπληκτικά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΡΚΕΤΑ ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ οι ξένοι δημοσιογράφοι, χτες στο Ναύπλιο, οι οποίοι κάλυπταν τη σύνοδο, έβλεπαν τους χιλιάδες εργαζόμενους που διαδήλωναν. Και μόνο μια απορία είχαν όλοι τους: Αν διαδηλώνει τόσος κόσμος σε μια άτυπη σύνοδο υπουργών, τι θα γίνει στη Σύνοδο Κορυφής, τον Ιούνη στη Θεσσαλονίκη;

Την απάντηση, τους τη φυλάει για καλοκαιριάτικη έκπληξη η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003»...

ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ θα μετακυληθεί το κόστος των αναλυτικών αναγραφών των τιμών στα προϊόντα, προειδοποιούν την κυβέρνηση διάφοροι «παράγοντες» της αγοράς. Οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι ιδιοκτήτες των μεγάλων αλυσίδων...

Ομως, αυτό το παιγνιδάκι μεταξύ υπουργείου και μεγαλοσχημόνων του εμπορίου έχει καταντήσει εκνευριστικό. Οι τελευταίοι προσπαθούν να «σκαπουλάρουν» κάθε έξοδο απειλώντας την κυβέρνηση με άνοδο του πληθωρισμού. Και η κυβέρνηση ...κάθεται και το συζητάει.

Οχι πως θα πολυασχολούμασταν με τις μεταξύ τους σχέσεις. Αλλά σε αυτή την ιστορία μονίμως ένας είναι ο χαμένος που προκύπτει: Ο καταναλωτής που παραπαίει ανάμεσα στο χαράτσι των έμμεσων φόρων και στην ακρίβεια.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ...έπιασαν το υπονοούμενο του Πρωτόπαππα, τόσο οι της «Αθήνα 2004» όσο και τα κυβερνητικά στελέχη που κατέκριναν τους πρώτους για σπατάλες στα έξοδα δημοσίων σχέσεων της Οργανωτικής Επιτροπής.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Ας πιάσουμε δουλιά, τους είπε, χωρίς πολλές αντιπαραθέσεις. Αλλωστε, αν το καλοσκεφτούν η ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων έχει «ψωμί» για όλους. Γιατί να τσακώνονται και να καθυστερούν την ...κατανάλωση;

ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ στιγμή θα παρουσιάσουν, λένε οι ΗΠΑ, τις ... αποδείξεις που υποτίθεται ότι κατέχουν, περί των όπλων μαζικής καταστροφής του Ιράκ, συνεχίζοντας να κινούνται από αστειότητα σε αστειότητα.

Αλλωστε, και τώρα που δεν έχει εμφανιστεί καμιά απόδειξη, δεν είχαν κανένα δισταγμό να «κατεβάσουν» στον Περσικό 100.000 άντρες. Επισήμως, τουλάχιστον, γιατί τα πραγματικά στοιχεία δεν αποκαλύπτονται σε τέτοιες υποθέσεις.

Πάντως, αξίζει να ξαναγράψουμε ότι τα περισσότερα όπλα μαζικής καταστροφής σε αυτό τον πλανήτη τα διαθέτουν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Και μάλιστα, τα επιτελεία τους κάθε άλλο παρά έχουν αποκλείσει τη χρήση τους στα σενάρια που φτιάχνουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ