Σάββατο 25 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Χωρίς επιδότηση έμειναν οι σιτοπαραγωγοί

Συζητήθηκε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή

Στο όνομα του νέου τρόπου ελέγχου της παραγωγής σιτηρών, οι αγρότες της περιοχής Παλιάς Γιαννιτσού Φθιώτιδας είδαν φέτος να απορρίπτονται οι αιτήσεις τους για την καταβολή της επιδότησης.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και ο υφυπουργός Γεωργίας Φ. Χατζημιχάλης είπε ότι η συγκεκριμένη κοινότητα έχει ενταχθεί στο δείγμα επιτόπιων ελέγχων, κατά τους οποίους εντοπίστηκαν παρανομίες σε κάποιους παραγωγούς. Η νομοθεσία, είπε, προβλέπει ότι έστω και 20% αν υπάρχουν απώλειες επιβάλλονται ποινές σε όλους και στη συνέχεια εξετάζονται οι ενστάσεις και οι παραγωγοί δικαιώνονται ή όχι ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

Ο Ν. Γκατζής παρατήρησε ότι το φαινόμενο παρατηρήθηκε και σ' άλλες περιοχές, σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι «δε θέλουμε να υπερασπιστούμε αυτούς που έχουν κάνει τις διάφορες παραποιήσεις στις εκθέσεις για τις στρεμματικές καλλιέργειες». Ομως, είπε, καμία υπηρεσία δε δίνει κάποια απάντηση στους παραγωγούς και πρότεινε να γίνουν πληρωμές με το παλιό σύστημα και από εκεί και πέρα «να κάνετε έλεγχο με το νέο σύστημα και αν υπάρχουν διαφορές να επιβάλλετε τα ανάλογα πρόστιμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ