Τρίτη 7 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΟΝΕ
Ρωμαϊκές φιέστες ετοιμάζει η κυβέρνηση

Την αξιοποίηση του χαρτιού της αίτησης ένταξης στην ΟΝΕ, που θα υποβληθεί την ερχόμενη Πέμπτη 9 Μάρτη, επιχειρεί η κυβέρνηση, η οποία επιδιώκει να δώσει στο γεγονός χαρακτήρα ρωμαϊκού θριάμβου....

Στα πλαίσια αυτά, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου, μιλώντας χθες σε εκδήλωση του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), με θέμα το εξαγωγικό ηλεκτρονικό εμπόριο, έκανε λόγο «για ιστορική απόφαση που θα μετρήσει στις επόμενες δεκαετίες και θα προσδιορίσει την πορεία της χώρας προς τον 21ο αιώνα..». Σε άλλο σημείο, υποστήριξε ότι «με την απόφαση αυτή κλείνει μια ολόκληρη περίοδος ραγδαίας προσαρμογής και μεταβολής της ελληνικής οικονομίας και ανοίγει μια νέα σελίδα για ανάπτυξη, για ευημερία, για κοινωνική δικαιοσύνη...».

Η αίτηση ένταξης θα αποτελέσει... δημόσιο θέαμα και θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Πέμπτη από τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας στο Ζάππειο.

Πάντως, ο Γ. Παπαντωνίου, στη χθεσινή ομιλία του, έδωσε μια πρώτη γεύση για το ζοφερό πεδίο, που θα αντιμετωπίσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στα πλαίσια της αγοράς της ΟΝΕ. Οπως τόνισε, «μέσα στην ΟΝΕ οι απαιτήσεις θα αυξηθούν. Δε θα υπάρχουν πλέον σύνορα στις τηλεπικοινωνίες, στην ενέργεια, στις αερομεταφορές, στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Πλέον, ο ανταγωνισμός θα ενταθεί πάρα πολύ...» και σε άλλο σημείο «η ιδέα της ελληνικής επιχείρησης θ' αρχίσει να θαμπώνει και θα μπαίνουμε πλέον στη διάσταση της ευρωπαϊκής επιχείρησης, η οποία, για να υπάρξει, ν' αναπτυχθεί, θα πρέπει να σκέπτεται και να λειτουργεί σε ευρωπαϊκά επίπεδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ