Τρίτη 7 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΟΛΥΜΠΟΣ»
Να μην ξεπουληθεί σε ιδιώτες

Αμεση χρηματοδότηση από την ΑΤΕ ζητά το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, ώστε να παραμείνει η βιομηχανία συνεταιριστική

Αμεση λύση σωτηρίας της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας «ΟΛΥΜΠΟΣ» ζητά από την κυβέρνηση το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής ΑχιλλέαςΚανταρτζής.

Οπως επισημαίνεται στην Ερώτηση του Κόμματος: «Παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού Γεωργίας ότι θα δινόταν δάνειο από την Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας (ΑΤΕ) στη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία "ΟΛΥΜΠΟΣ" της Λάρισας για ν' αντιμετωπιστεί η έλλειψη κεφαλαίων κίνησης, κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιήθηκε».

«Η κατάσταση στο εργοστάσιο είναι πολύ δύσκολη - τονίζει το ΚΚΕ - και αν συνεχιστεί, είτε θα κλείσει είτε θα πωληθεί στις ΔΕΛΤΑ και ΦΑΓΕ "για ένα κομμάτι ψωμί"». Και υπογραμμίζει: «Για να παραμείνει το εργοστάσιο συνεταιριστικό, όπως επιτάσσει το συμφέρον της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Λάρισας, των κτηνοτρόφων, των εργαζομένων και των καταναλωτών της περιοχής, χρειάζεται χρηματοδότηση από την ΑΤΕ ύψους 1 έως 1,5 δισ. δραχμών. Η ΑΤΕ θα μπορούσε να γίνει συνεταίρος με την ΕΑΣ Λάρισας κατά το ύψος του αναφερόμενου ποσού. Εξάλλου, το γεγονός ότι η ΑΤΕ αγόρασε την ΑΓΝΟ, για την οποία ενδιαφέρονταν οι ΦΑΓΕ - ΔΕΛΤΑ, δείχνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της "ΟΛΥΜΠΟΣ" στην κατεύθυνση που αναφέραμε».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό Γεωργίας εάν θα προχωρήσει σ' αυτή τη λύση σωτηρίας της γαλακτοβιομηχανίας «ΟΛΥΜΠΟΣ» ή θα την αφήσει στο έλεος όλων αυτών που μεθοδεύουν το ξεπούλημά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ