Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κάθε μέτρο και... λακκούβα!

Κατά εκατοντάδες εξακολουθούν να καταφτάνουν στο τηλεφωνικό κέντρο κλήσης 1521 του ΥΠΕΧΩΔΕ οι καταγγελίες πολιτών για λακκούβες και άλλες κακοτεχνίες στους δρόμους της Αττικής, οι οποίοι, όπως αποδεικνύεται, έχουν μετατραπεί σε «σουρωτήρι».

Οπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ, από την περασμένη Δευτέρα μέχρι τις 3 μ.μ. χτες, οι καταγγελίες είχαν φτάσει τις 2.252, ενώ μέχρι το βράδυ αναμενόταν να ξεπεράσουν τις 2.500. Οι καταγγελίες αυτές, κατά φορέα ευθύνης, αφορούν: το 80% τους δήμους, το 12% τις νομαρχίες, το 7% το ΥΠΕΧΩΔΕ, 1% την Περιφερειακή Υπηρεσία (ΔΕΣΕ), ενώ 25 καταγγελίες αφορούν διάφορους Οργανισμούς Κοινής ωφέλειας. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στα όρια της Νομαρχίας Αθηνών (64%), και ακολουθούν της Νομαρχίας Αν. Αττικής (17%), Πειραιά (11%) και Δυτ. Αττικής (8%). Από πλευράς δήμων «πρωταθλητής» αναδεικνύεται ο Δήμος Αθήνας με ποσοστό 22,5% των καταγγελιών, ενώ ακολουθούν οι Δήμοι Κηφισιάς (9,1%), Χαλανδρίου (4,6%), Αχαρνών (4,2%), Αμαρουσίου (3,7%), Μεταμόρφωσης (2%) κ.λπ. Οσον αφορά το είδος της βλάβης που καταγγέλλεται, οι λακκούβες κατέχουν μακράν την πρώτη θέση με 91%, ενώ ακολουθούν: φθαρμένο οδόστρωμα 4,2%, αποχέτευση οδού 4,2%, όχληση από έργα 0,7% και λοιπά (χαντάκια, φανάρια, στηθαία ασφαλείας, πτώση βράχων στο δρόμο, πεζοδρόμια, κακός φωτισμός) 2,9%.

Μέχρι χτες το μεσημέρι είχαν διαβιβαστεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για να επέμβουν μόνο οι 684 από τις καταγγελίες αυτές. Παράλληλα σε σύσκεψη που έγινε χτες μεταξύ του ΥΠΕΧΩΔΕ και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, τέθηκε ως στόχος οι μικρές ζημιές να αποκαθίστανται εντός 10 ημερών, ενώ για τις μεγάλες ζημιές στις υποδομές θα γίνει άλλο πρόγραμμα παρεμβάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ