Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το ΣτΕ «πάγωσε» δύο οδικά έργα

Δύο από τα λεγόμενα έργα υποδομής στην επαρχία «πάγωσε» το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), καθώς η διαδικασία δεν ήταν νόμιμη. Το ένα έργο αφορά τον οδικό άξονα Πύλης - Καλαμπάκας όπου ανεστάλη ο διαγωνισμός, ενώ στη δεύτερη περίπτωση σταμάτησε προς το παρόν η κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ειδικότερα, το ΣτΕ με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων διέταξε την αναστολή εκτέλεσης διαγωνισμού που αφορούσε την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή του οδικού άξονα Πύλης - Καλαμπάκας. Η μελέτη είχε κατακυρωθεί στη σύμπραξη μελετητικών γραφείων με επικεφαλής τον Θ. Μπατίκα, ενώ στο ΣτΕ προσέφυγαν εκπρόσωποι εταιρίας που κατατάχθηκε δεύτερη στο διαγωνισμό. Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο με την υπ' αριθμό (91/2003) έκρινε ότι η βαθμολογία που έλαβε η εταιρία στην οποία κατακυρώθηκε το έργο έγινε κατά παράβαση του διαγωνισμού.

Επίσης, ανεστάλη με προσωρινή διαταγή του προέδρου του Δ' Τμήματος του ΣτΕ Μ. Βροντάκη η κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στο Ηράκλειο. Το συγκεκριμένο έργο υπάγεται στα Ολυμπιακά έργα και η κατασκευή του άρχισε από τον περασμένο Δεκέμβρη. Στο ΣτΕ προσέφυγαν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η υπερυψωμένη γέφυρα θα δημιουργήσει ένα «τσιμεντένιο φράγμα» 600 μέτρων που θα καταργήσει δύο κοινόχρηστους χώρους πρασίνου επτά στρεμμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ