Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΙΟΣ
Κλειστό το κέντρο για αναπήρους

Κλειστό παραμένει εδώ και ένα χρόνο το Κέντρο Κοινωνικής Υποστήριξης και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρίες (ΚΕΚΥΚΑμεΑ) Χίου που παραδόθηκε στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας το Φλεβάρη του 2002 - η κατασκευή του χρηματοδοτήθηκε από το εθνικό σκέλος του Β' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και έγινε με ευθύνη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Το ζήτημα αυτό έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης και Π. Κοσιώνης με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Κ. Στεφανή.

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες στο νησί, αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, κάνουν επιτακτική την ανάγκη της άμεσης και δημόσιας λειτουργίας του Κέντρου στο καινούριο κτίριο, σε πλήρη ανάπτυξη και με πλήρη στελέχωση, γεγονός που με συνεχή διαβήματα στους αρμοδίους επισημαίνουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι φορείς.

Κατόπιν αυτών, οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Υγείας εάν θα πάρει μέτρα προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα στο συγκεκριμένο κτίριο το ΚΕΚΥΚΑμεΑ Χίου και βέβαια σε πλήρη στελέχωση και με πλήρη ανάπτυξη. Τέλος, εάν ο προϋπολογισμός προβλέπει τις απαραίτητες πιστώσεις για την πλήρη λειτουργία του ΚΕΚΥΚ ΑμεΑ Χίου και στην περίπτωση που δεν τις προβλέπει, εάν αυτές θα διατεθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ