Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΑ
24ωρη απεργία αύριο

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για αύριο αποφάσισε το προεδρείο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων του κλάδου.

Με ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι της ΟΣΥΠΑ καταγγέλλουν ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών αρνείται να υπογράψει την απόφαση με τα απαιτούμενα κονδύλια για την παροχή πρόσθετης εργασίας το 2003 και προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με άρνηση παροχής έργου τις Κυριακές, εξαιρέσιμες, νυχτερινές ώρες κλπ.

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΚ - ΥΠΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση για μια ακόμα επίδειξη αναλγησίας, ασυνέπειας και αναξιοπιστίας με την άρνησή της να υπογράψει την απόφαση για τις πρόσθετες αποδοχές των εργαζομένων της ΥΠΑ για το 2003, επισημαίνοντας ότι οι πρόσθετες αυτές αποδοχές αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες πρόσθετες εργασίες, απαραίτητες για τη λειτουργία των αεροδρομίων.

Η ΕΣΚ τονίζει ότι οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση και την πολιτική που ακολουθεί, με στόχο την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, το ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας, καθώς και την παράταση και ένταση της σκληρής λιτότητας.

Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, αλλά και αποτροπή των χειρότερων, που είναι προ των πυλών, η ΕΣΚ καλεί τους εργαζόμενους της ΥΠΑ: Να αγωνιστούν για το εισόδημά τους, παίρνοντας μαζικά μέρος στην αυριανή απεργία. Να συμπαραταχτούν με όλα τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Να βγάλουν σωστά συμπεράσματα για τις προθέσεις της κυβέρνησης και να μην τρέφονται με τις αυταπάτες που τους καλλιεργούν οι διάφοροι αβανταδόροι.

Τέλος η ΕΣΚ καλεί την ΟΣΥΠΑ να αποδίδει τις ευθύνες εκεί που πραγματικά υπάρχουν και όχι να αφήνει την κυβέρνηση και την πολιτική της στο απυρόβλητο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ