Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συντονισμένα ενάντια σε απολύσεις και ανεργία

Να τους συμπαρασταθούν και να στηρίξουν τον αγώνα τους ώστε να μη χαθούν άλλες 1.000 θέσεις εργασίας καλούν τους εργαζόμενους του Νομού Θεσσαλονίκης τα ΔΣ των σωματείων εργαζομένων σε ΑΓΝΟ, ΒΑΛΚΑΝ, ΧΩΝΑΙΟ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και Ενωση Λαγκαδά. Κοινό αίτημα τους είναι να σταματήσουν οι απολύσεις, να παρθούν μέτρα ανάπτυξης και να σταματήσουν οι προσπάθειες ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος.

Σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν τα παραπάνω σωματεία, αφού συζήτησαν τις εξελίξεις και την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στις πέντε επιχειρήσεις συμφώνησαν στις γενικότερες αιτίες που οδήγησαν και οδηγούν τις επιχειρήσεις στη χώρα, αλλά και ιδιαίτερα στο Νομό Θεσσαλονίκης σε συνεχή μαρασμό και φθίνουσα πορεία.

Διαπίστωσαν ότι εκτός από τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε επιχείρηση, οι βασικοί και κυρίαρχοι λόγοι είναι η ακολουθούμενη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, η συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής, οι εισαγωγές ξένων προϊόντων, η μη διασφάλιση των υπαρχουσών θέσεων εργασίας και η δημιουργία νέων. Ακόμη η πολιτική της ανεργίας και της εξαθλίωσης που πλήττει τους εργαζόμενους και εξασφαλίζει αυξάνοντας παράλληλα τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των αεριτζήδων.

Τα ΔΣ των παραπάνω σωματείων αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν εδώ και χρόνια, συντονίζοντας τις ενέργειες και την πάλη τους, προκειμένου να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη δουλιά αποκαλύπτοντας τις γενεσιουργούς αιτίες και διεκδικώντας άμεσες βιώσιμες λύσεις.

Για την υλοποίηση της παραπάνω κατεύθυνσης αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν παραστάσεις σε υπουργεία, κοινές συντονισμένες στάσεις εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς και προγραμματισμό κοινών εκδηλώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ