Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Βγάζουν «εκτός» τις επιτροπές ελέγχου

Με δικαστικό βούλευμα εξισώνονται θύτες και θύματα

Στον ίδιο σάκο τσουβαλιάζει η «αδέκαστη» Δικαιοσύνη τους θύτες και τα θύματα της φονικής έκρηξης που έγινε στις 20 του Οκτώβρη του 2001 στο «γκαζωμένο» δεξαμενόπλοιο «ΣΕΙΛΟΡ» που επισκευαζόταν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και στοίχισε τη ζωή σε 5 μεταλλεργάτες. Χτες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά με το βούλευμα 298/2003 που εξέδωσε, μαζί με τους εκπροσώπους της πλοιοκτήτριας εταιρίας, τους εργολάβους και τους ανθρώπους τους, δηλαδή το χημικό και τεχνικό ασφαλείας, παραπέμπει στο Κακουργιοδικείο Πειραιά και 4 από τα πέντε μέλη της μεικτής Επιτροπής Ελέγχου για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής στα επισκευαζόμενα πλοία!

Πρόκειται για εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων, εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος και εκπρόσωπο του υπουργείου Εργασίας, για να γίνει καθαρό ότι μέσω του βουλεύματος επιχειρείται να τεθούν «εκτός» λειτουργίας οι επιτροπές αυτές οι οποίες αποτελούν μία από τις βασικές κατακτήσεις των εργαζομένων και «ενόχληση» για εφοπλιστές και εργολάβους.

Ο στόχος του βουλεύματος, όπως σχολιάστηκε από δικηγορικούς κύκλους, γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρος αν σημειωθεί ότι οι 4 παραπέμπονται μεν από το Συμβούλιο στο Κακουργιοδικείο, όμως η κατηγορία που τους απευθύνει θεωρείται πλημμέλημα! Ακόμα, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, είναι άτοπο να απευθύνεται κατηγορία στις Επιτροπές αυτές αφού οι έλεγχοί τους είναι δειγματοληπτικοί.

Οι υπόλοιποι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε βαθμό κακουργήματος και εμπρησμό. Συγκεκριμένα είναι ο χημικός ασφαλείας Ε. Παπαδόπουλος, ο χημικός ασφαλείας Χ. Βλατάκης - οι οποίοι κατηγορούνται και για έκδοση ψευδούς βεβαίωσης και οι εργολάβοι Βουλούδης και Σαρρής. Από την πλευρά της πλοιοκτήτριας εταιρίας κατηγορούμενοι είναι ο εκπρόσωπός της Γ. Παπασπυλίου, οι αρχιμηχανικοί Π. Μαυροματίδης και Π. Μητρούλιας και ο πλοίαρχος Μ. Πρωτογεράκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ