Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών η υπόθεση ΑΛΤΕΚ - Κουρή

Οι βασικοί μέτοχοι της ΑΛΤΕΚ κατηγορούν για εκβιασμό τον Γ. Κουρή, ο οποίος τους απαντά ότι είναι «Κοσκωτάδες Νο 2»

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών μελετάται η μήνυση που κατέθεσαν οι βασικοί μέτοχοι και μέλη του ΔΣ της ΑΛΤΕΚ Αθ. Αθανασούλης και Γ. Βαλσαμίδης κατά του εκδότη της «Αυριανής» Γ. Κουρή. Η μήνυση που κατατέθηκε αφορά το αδίκημα της εκβίασης και είναι σε βαθμό κακουργήματος. Στην περίπτωση που η Εισαγγελία κρίνει ότι η μήνυση σχετίζεται με την ερευνούμενη υπόθεση των εκβιασμών τότε θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Δ. Παπαγγελόπουλο. Διαφορετικά θα σχηματιστεί αυτόνομη δικογραφία και ο ανακριτής που θα χειριστεί την υπόθεση θα καλέσει τους ενδιαφερόμενους για καταθέσεις.

Στο μεταξύ οι υπεύθυνοι της ΑΛΤΕΚ δεν έχουν προβεί σε καμιά δήλωση σχετικά με τη μήνυση εναντίον του Γ. Κουρή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μήνυση συνοδεύεται με στοιχεία, έγγραφα και αριθμούς λογαριασμών, που στοιχειοθετούν το αδίκημα της εκβίασης και δεν αφορά το σταθμό ΑΛΤΕΡ. Στο θέμα, όμως, που δημιουργήθηκε μετά τη χτεσινή κατρακύλα της μετοχής της ΑΛΤΕΚ στο Χρηματιστήριο, η εταιρία απάντησε με επιστολή στο ΧΑΑ, όπου αναφέρει ότι η «εξαιρετική οικονομική κατάσταση της εταιρίας και δυναμική της στην αγορά» δεν εμπνέουν την παραμικρή ανησυχία και πως οι βασικοί μέτοχοι θα τη στηρίξουν στο Χρηματιστήριο.

Αντίθετα, η πλευρά του Γ. Κουρή σε χτεσινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Αυριανή» με τον τίτλο «Κοσκωτάδες Νο 2» επανέρχεται στο θέμα με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά των Αθ. Αθανασούλη και Γ. Βαλσαμίδη, τους οποίους χαρακτηρίζει «απατεώνες, λωποδύτες, σφηκοφωλιά λωποδυτών». Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή η ΑΛΤΕΚ «έχει μια τεράστια μαύρη τρύπα γύρω στα 16 δισεκατομμύρια δραχμές, την οποία έχουν "βουλώσει" με πλαστά τιμολόγια της εταιρίας - μαϊμού GENDOM Βελγίου και ESSCO COMMODITIES». Η εφημερίδα του Γ. Κουρή αναφέρει ότι η «μεγάλη αυτή κομπίνα ξεκίνησε από το 1997, όταν είχε αρχίσει να απογειώνεται το Χρηματιστήριο».

Τέλος, ο Γ. Κουρής έχει κληθεί στη συνεδρίασης της ερχόμενης Τρίτης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, προκειμένου να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για καταγγελίες που έχουν σχέση με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΤΕΡ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ