Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Πρόκριση της πολιτικής των υποκατάστατων

Την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει η Διυπουργική Επιτροπή υπό τον πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη

«Πολλά πράγματα» για τα ναρκωτικά μετά τη Διυπουργική Επιτροπή, που θα γίνει την προσεχή Τρίτη υπό τον πρωθυπουργό υποσχέθηκε χτες ο υπουργός Υγείας Κ. Στεφανής μετά τη σύσκεψη με τον Κ. Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία πήρε μέρος και η υφυπουργός Υγείας Ελπ. Τσουρή.

Η σύσκεψη έγινε για τη Διυπουργική Επιτροπή, η οποία θα εκτιμήσει τις μέχρι τώρα δράσεις της κυβέρνησης στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου Δράσης (ΕΣΔ) κατά των ναρκωτικών που εξάγγειλε η κυβέρνηση στις 28.6.2001. «Είχαμε μια βραχεία συζήτηση για το θέμα της διυπουργικής της Τρίτης και τότε θα σας πούμε πολλά», δήλωσε ο Κ. Στεφανής μετά τη συνάντηση.

Τις ανακοινώσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα τις κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός καθώς είναι και επικεφαλής για την υλοποίηση του ΕΣΔ. Φαίνεται ότι και αυτή τη φορά τα «πολλά» θα εξαντληθούν στα πλαίσια του ΕΣΔ που ήδη υπολείπεται στην εφαρμογή ακόμα και σε σχέση με τις εξαγγελίες της 28.6.2001.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες θα υπάρξει εξαγγελία για την ενίσχυση των «στεγνών» προγραμμάτων και των προγραμμάτων υποκατάστασης και για κάποια μείωση των ποινών των χρηστών, καθώς ήδη υπήρξε μια επιτροπή στα πλαίσια του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατέγραψε τις απόψεις των μελών της γύρω από αυτό το θέμα. Επί της ουσίας, η εξαγγελία της ενίσχυσης των δύο τύπων προγραμμάτων θα είναι ετεροβαρής υπέρ των προγραμμάτων υποκατάστασης και συντήρησης με υποκατάστατα.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη μετά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο Διυπουργική Επιτροπή έγινε στις 19.12.2001 και το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του υπογράμμιζε ότι παρουσιάστηκε «ένα λεπτομερέστατο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από τις ουσίες».

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι αν την Τρίτη η κυβέρνηση θα παρουσιάσει έναν πραγματικό απολογισμό ή θα επιχειρήσει την υπερκάλυψή του με ανέξοδες εξαγγελίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ