Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βούλιαξε βουνοπλαγιά στην Εύβοια

ΧΑΛΚΙΔΑ (Του ανταποκριτή μας).-

Το «φαινόμενο της Μαλακάσας» χτύπησε και την περιοχή της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, στο χωριό της Αγίας Αννας, όπου βρίσκεται και η έδρα του Δήμου Νηλέως.

Προχτές το πρωί, οι κάτοικοι της κοινότητας πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους και έντρομοι αντίκρισαν τη βουνοπλαγιά στην είσοδο του χωριού (από την πλευρά του Μαντουδίου) να βουλιάζει, το δρόμο να «φουσκώνει» και την άσφαλτο να σχίζεται προκαλώντας ρήγμα. Μέχρι χτες, το φαινόμενο βρισκόταν σε συνεχή εξέλιξη, με επακόλουθο δύο σπίτια (ένα κατοικημένο και ένα γιαπί) να «καταβροχθιστούν», ενώ ένα λιοτρίβι και ένα ξυλουργικό εργοστάσιο κόπηκαν στα δύο. Ευτυχώς, χωρίς θύματα.

Χτες, επισκέφτηκαν την περιοχή ένας γεωλόγος, ένας μηχανικός και ο προϊστάμενος της ΔΕΣΕ (πρώην ΔΕΚΕ) από την Περιφερειακή Διεύθυνση, ενώ εμπεριστατωμένη μελέτη και έρευνα του φαινομένου θα γίνει από κλιμάκιο του ΙΓΜΕ, που θα μεταβεί επιτόπου, κατά πάσα πιθανότητα σήμερα. Η πρώτη εκτίμηση για το συμβάν είναι ότι οφείλεται στη διάβρωση του εδάφους από τις συνεχείς βροχοπτώσεις. Ωστόσο, πρόκειται περί «πρώτων εκτιμήσεων» των ειδικών.

Υπάρχει, όμως, και κάτι ακόμα. Σύμφωνα με δηλώσεις, στο «Ρ», του διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας, θα εξεταστεί σε βάθος το πρόβλημα που παρατηρείται, αλλά και η σχέση του με «μετακινήσεις εδάφους», που υπήρχαν πριν από 15 - 20 χρόνια στην άλλη πλευρά του χωριού, όπου βρισκόταν το κτίριο του νοσοκομείου (σήμερα δεν υφίσταται νοσοκομείο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ