Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκλογές στην ΤΕΔΚΝΑ

Από 11 έδρες έλαβαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο νέο ΔΣ της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ), οι εκλογές για την ανάδειξη του οποίου διεξήχθησαν χτες. Η παράταξη του ΣΥΝ έλαβε 3 έδρες και αναμένεται να δώσουν στο ΠΑΣΟΚ την πλειοψηφία, καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιη η σύμπραξή τους ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη της Εκτελεστικής Επιτροπής και του προέδρου της ΤΕΔΚΝΑ. Ενδεικτικοί είναι στην κατεύθυνση οι χτεσινοί πανηγυρισμοί των αιρετών που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ. Η παράταξη του ΚΚΕ έχασε την έδρα για μία μόλις ψήφο.

Επρόκειτο καθαρά για μια μάχη για τα κουκιά, αφού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφωνούν πολιτικά στο λεγόμενο «ευρωπαϊκό» δρόμο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην ανάληψη δηλαδή από αυτήν μεγαλύτερου μεριδίου στη διαχείριση της αντιλαϊκής κρατικής πολιτικής.

Ο πρόεδρος και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΤΕΔΚΝΑ θα εκλεγούν από το νέο ΔΣ σε άλλη συνεδρίαση. Μέχρι αργά χτες το βράδυ συνεχιζόταν η καταμέτρηση των ψήφων για τους εκπροσώπους της ΤΕΔΚΝΑ στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας, στις 15 του Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ