Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΤΑ
Συμπαιγνία εργατοπατέρων - διοίκησης

Για την τρομοκράτηση των εργαζομένων

Με μια πρωτοφανή ενέργεια, η διοίκηση των ΕΛΤΑ επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους ταχυδρόμους του γραφείου διανομής Πατησίων, επειδή... τόλμησαν να απεργήσουν, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας!

Αρωγό στην προσπάθειά της αυτή η διοίκηση έχει την πλειοψηφία του Σωματείου Ταχυδρόμων Αττικής (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), η οποία φρόντισε να εξασφαλίσει τα προσχήματα, αφήνοντας σκόπιμα - όπως όλα δείχνουν - εκτεθειμένους τους εργαζόμενους.

Ειδικότερα, υπό την πίεση των ίδιων των εργαζομένων στο συγκεκριμένο γραφείο, το Σωματείο Ταχυδρόμων Αττικής, κήρυξε απεργιακές κινητοποιήσεις, με κύριο αίτημα να ενισχυθεί σε προσωπικό το γραφείο διανομής Πατησίων, ώστε να μην αναγκάζονται οι ταχυδρόμοι σε υπερεργασία - και μάλιστα χωρίς πρόσθετη αμοιβή - προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες διανομής τεράστιου όγκου ταχυδρομικού υλικού. Η πλειοψηφία του Σωματείου στη συνέχεια, αποφάσισε αυθαίρετα να αναστείλει τις κινητοποιήσεις, αφήνοντας εκτεθειμένους τους εργαζόμενους, τους οποίους ενημέρωσε μια μέρα αργότερα!

Ετσι, η διοίκηση των ΕΛΤΑ ζητά τώρα από τον κάθε εργαζόμενο να απολογηθεί εγγράφως «γιατί απουσίασε αδικαιολόγητα από την υπηρεσία».

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι η διοίκηση των ΕΛΤΑ, με τις πλάτες της πλειοψηφίας του Σωματείου, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και κυρίως τους νεοπροσληφθέντες, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν εξασφαλισμένη πλήρως τη μονιμότητά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ