Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ - ΟΑΣΑ
Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων

Συνέχεια στον αγώνα για κατακτήσεις, ενάντια σε κάθε αντεργατικό σχέδιο της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Με αυτήν την κατηγορηματική δέσμευση «ρίχνονται» στη «μάχη» των εκλογών του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, τα μέλη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) και άλλοι εργαζόμενοι που συστρατεύονται με την παράταξη.

Οι 5.500 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ - μέλη του Συνδικάτου, προσέρχονται στις κάλπες στις 4 και 5 Μάρτη 2003, προκειμένου να αναδείξουν νέα διοίκηση στο συνδικαλιστικό τους όργανο και να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους σε ΕΚΑ και ΟΥΠΑΕ (Ομοσπονδία εργαζομένων στις μεταφορές).

Οι εκλογές διενεργούνται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, γενικά για όλους τους εργαζόμενους, με δεδομένη την ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και ΕΕ, με σκοπό την πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και την πλήρη ανατροπή ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων.

Σε αυτές τις εκλογές, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι επιτακτική η ανάγκη παρουσίας αγωνιστικής διοίκησης στο Συνδικάτο, με σωστό και ταξικό προσανατολισμό, που θα αντιστέκεται και θα διεκδικεί.

Αυτή ακριβώς την ανάγκη επισημαίνει η ΔΑΣ στην εκλογική της διακήρυξη, με την οποία καλεί τους εργαζόμενους να ενισχύσουν με την ψήφο τους τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια, για: Καλύτερες συνθήκες εργασίας. Επανάκτηση όλων των ρεπό που εκχώρησε στην εταιρία η προηγούμενη διοίκηση. Κατάργηση του «επιδόματος αυξημένης ευθύνης». Καθιέρωση τρίτης βάρδιας με οριστική κατάργηση του διακεκομμένου ωραρίου («κατσαρή» βάρδια).

Η ΔΑΣ καλεί επίσης τους εργαζόμενους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, παρά τις πιέσεις που δέχονται από την εργοδοσία και τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές, τονίζοντας: «Εμείς δεσμευόμαστε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλά: Να μπούμε φραγμός στα αντεργατικά σχέδια από όποιον κι αν προέρχονται. Να αγωνιστούμε για σύνταξη στα 55 για τους άντρες και στα 50 για τις γυναίκες. Να παλέψουμε για να κάνουμε πράξη το 7ωρο, 5νθήμερο, 35ωρο. Να συγκρουστούμε για την τροποποίηση του νόμου, κυρίως στα θέματα που αφορούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρίας, αλλά και τη λειτουργία του πειθαρχικού. Να αγωνιστούμε για ενιαίο φορέα αστικών συγκοινωνιών και για να παραμείνει στο δημόσιο η εταιρία».

Καταλήγοντας η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους στην ΕΘΕΛ να συγκροτήσουν το δικό τους μέτωπο, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους άλλους εργαζόμενους και με μπροστάρη το ΠΑΜΕ, όλοι μαζί να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, κόντρα στη συναίνεση και την υποταγή των συμβιβασμένων παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ