Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ
Να πληρώσει η κυβέρνηση

Απαράδεκτες καταστάσεις έχει δημιουργήσει η άρνηση του υπουργείου Υγείας να καταβάλει στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Μεταξά το οικογενειακό επίδομα που δικαιούνται, σύμφωνα με τις αποφάσεις και των δικαστηρίων, αλλά και η παράδοξη οδός διεκδίκησης που επέλεξαν οι εργαζόμενοι.

Τα δικαστήρια το Νοέμβρη του 2002 τελεσίδικα δικαίωσαν τους 137 συνολικά εργαζόμενους του νοσοκομείου οι οποίοι διεκδικούσαν το οικογενειακό επίδομα, κρίνοντας ότι το υπουργείο Υγείας είναι υποχρεωμένο να καταβάλει αυτά τα χρήματα. Από το Νοέμβρη έως σήμερα όμως τα χρήματα δεν καταβλήθηκαν. Ετσι, χτες εμφανίστηκαν στο νοσοκομείο δικαστικοί επιμελητές προκειμένου να κατασχέσουν περιουσιακά αντικείμενα του νοσοκομείου, ώστε να καταβληθεί το ποσό των 255.000 ευρώ που δικαιούνται οι εργαζόμενοι.

Οι δικαστικοί επιμελητές ξεκίνησαν την κατάσχεση μικρού χρηματικού ποσού που βρέθηκε στο νοσοκομείο, αλλά και ενός αυτοκινήτου του νοσοκομείου, που χρησιμοποιείται από τον διοικητή Ν. Τσίτσα. Ομως, η διαδικασία της κατάσχεσης σταμάτησε, γιατί, εξαιτίας και της δημοσιότητας που πήρε το θέμα, υπήρξαν τηλεφωνικές παρεμβάσεις από το υπουργείο Υγείας και διαβεβαιώσεις ότι τα αναδρομικά θα καταβληθούν άμεσα.

Αντίστοιχο πρόβλημα πάντως αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και άλλων νοσοκομείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ