Παρασκευή 7 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Οι λαοί σε σταυροδρόμι...

Ο πόλεμος κατά του Ιράκ δεν είναι ένας ακόμα «τοπικός» άδικος και ιμπεριαλιστικός πόλεμος. Από την έκβασή του εξαρτώνται πολύ σημαντικότερα πράγματα, που αφορούν ολόκληρη την ανθρωπότητα

Του Πάνου Μαραγκού από το
Του Πάνου Μαραγκού από το "Εθνος"
Αντλώντας νομιμότητα από την ισχύ των όπλων τους και εν ονόματι της πλανητικής ηγεμονίας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προχωρά στο ματοκύλισμα του ιρακινού λαού. Το γεγονός ότι ξεκινάνε τον πόλεμο χωρίς κανένα πρόσχημα (το καθεστώς της Βαγδάτης έχει ικανοποιήσει όλους τους ταπεινωτικούς και εξευτελιστικούς για ανεξάρτητο κράτος «όρους» του ΟΗΕ) και χωρίς «νομιμοποίηση», κατά τα φαινόμενα, του ΟΗΕ, αποδεικνύει ότι η στρατιωτική κατοχή του Ιράκ και η «αναδόμηση» της Μέσης Ανατολής είναι μια στρατηγική επιλογή του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και όχι μια «εν θερμώ» απόφαση.

Αυτός ο πόλεμος δεν είναι ένας ακόμα «τοπικός» άδικος και ιμπεριαλιστικός πόλεμος. Από την έκβασή του, εξαρτώνται πολύ σημαντικότερα πράγματα, που αφορούν ολόκληρη την ανθρωπότητα. Δεν υπάρχουν ψευδαισθήσεις ότι έπονται σε «αλυσίδα» σειρά ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή, με ολοφάνερο στόχο τον έλεγχο των πετρελαίων για τις επόμενες δεκαετίες, άρα τον εκβιασμό και τον έλεγχο από τις ΗΠΑ της οικονομίας των ανταγωνιστών τους (ΕΕ, Ιαπωνία), άρα και την πολιτική ηγεμονία. Στην πραγματικότητα, η ανθρωπότητα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Στη μια κατεύθυνση βρίσκεται το καθεστώς «του τρόμου» με την αμερικανική κυριαρχία να απλώνεται παντού και να εδραιώνεται με τις «λόγχες» των μισθοφόρων των λεγεώνων της, είτε με την απειλή (ή χρήση) πυρηνικών όπλων και «έξυπνων βομβών».

Ολόκληρος ο πλανήτης, που μετατρέπεται σε «αμερικανική επικράτεια», μπαίνει «στο γύψο», όπου κάθε «αντιαμερικάνος» αποτελεί στόχο των τρομονόμων και των πανίσχυρων μυστικών υπηρεσιών, ενώ παντού φυτρώνουν «Γκουαντανάμο». Στην άλλη κατεύθυνση, υπάρχει ένας κόσμος απαλλαγμένος από την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, που ζει ειρηνικά, δίχως πείνα, αρρώστιες και δυστυχία. Ο αγώνας των λαών είναι αυτός που θα κρίνει το αποτέλεσμα και όχι τα αεροπλανοφόρα των ιμπεριαλιστών. Στους δρόμους τώρα και όλοι!


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ