Παρασκευή 7 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Μεγάλο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στις 21 Μάρτη

Κοινή αγωνιστική πορεία των λαϊκών στρωμάτων της Θεσσαλίας αποφασίστηκε στη χτεσινή πανθεσσαλική σύσκεψη φορέων

Eurokinissi

Ο πρώτος μεγάλος σταθμός στην κοινή αγωνιστική πορεία των λαϊκών στρωμάτων της Θεσσαλίας για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της περιοχής και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που δημιουργεί, πολλαπλασιάζει και οξύνει τα λαϊκά προβλήματα, θα είναι ένα μεγάλο, πανθεσσαλικό συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Αυτό αποφασίστηκε στην πανθεσσαλική σύσκεψη εκπροσώπων των Δευτεροβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων - Εργατικά Κέντρα, Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες αγροτικών συλλόγων, Ομοσπονδίες επαγγελματοβιοτεχνών, Εμπορικοί Σύλλογοι - και πολλών άλλων μαζικών φορέων από τους τέσσερις νομούς της περιοχής, που έγινε χτες το απόγευμα στον Παλαμά της Καρδίτσας.

Οπως υπογραμμίστηκε στη σύσκεψη, στόχος είναι την ημέρα του συλλαλητηρίου να κηρυχτούν απεργίες των εργαζομένων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα και στους τέσσερις νομούς, χιλιάδες αγρότες να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα, οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι να κλείσουν τις επιχειρήσεις και τα μαγαζιά τους, οι δήμοι και οι δημόσιες υπηρεσίες να μη λειτουργήσουν.

Τονίστηκε δε, ότι το συλλαλητήριο αυτό θα είναι η αρχή ενός συνεχούς κι ανυποχώρητου αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση. Και επισημάνθηκε ότι απ' αυτό τον κοινό αγώνα δεν αποκλείεται κανείς, αρκεί να το θέλει και να έχει καθαρό στόχο και σκοπό.

Οι ομιλητές στη σύσκεψη - ανάμεσα στους άλλους μίλησαν οι Στ. Γούλας και Τάκης Τσόγκας, πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Καρδίτσας και Λάρισας αντιστοίχως, ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ο Ηρ. Μπλουγούρας, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, ο Γ. Καγκελάρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Λάρισας κ.ά. - προχώρησαν σε ένα δριμύ «κατηγορώ» κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι:

  • Τα μέτρα και οι πολιτικές που παίρνονται και εφαρμόζονται μεγαλώνουν τη φτώχεια και οδηγούν στο ξεκλήρισμα όλο και περισσότερους μικρομεσαίους αγρότες, εργάτες, βιοτέχνες, εμπόρους.
  • Νέοι εργάτες οδηγούνται στην ανεργία με αποτέλεσμα η ανεργία στη Θεσσαλία να ξεπερνάει σε πολλές περιπτώσεις το 30%.
  • Επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι οδηγούνται στη χρεοκοπία και στο λουκέτο.

Αφού υπογραμμίστηκε ότι παρά τις υποσχέσεις που έδωσαν οι διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες - ανάμεσά τους και ο ίδιος ο πρωθυπουργός - κανένα από τα μεγάλα έργα που χρειάζεται η Θεσσαλία δεν προχώρησε, τονίστηκε ότι οι Θεσσαλοί ανάμεσα στα άλλα διεκδικούν:

  • Να προχωρήσουν με χρονοδιαγράμματα όλα τα μεγάλα οδικά έργα για βγουν περιοχές της Θεσσαλίας από την απομόνωση.
  • Να ενταχθούν οι νομοί της Θεσσαλίας στους προβληματικούς και να παρθούν ειδικά μέτρα και κίνητρα που θα συμβάλουν στην ουσιαστική και βιώσιμη ανάπτυξη.
  • Να προχωρήσουν άμεσα τα μεγάλα φράγματα κι άλλα μικρότερα αρδευτικά έργα και να ληφθούν μέτρα για την προστασία των πλημμυροπαθών περιοχών.
  • Ουσιαστικές πρόσθετες χρηματοδοτήσεις στην Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για την καταπολέμηση της ανεργίας, χωρίς βεβαίως την εφαρμογή των περιβόητων Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης.
  • Ουσιαστικά μέτρα και κίνητρα για τη στήριξη της μικρομεσαίας αγροτιάς.
  • Την ανατροπή των προτάσεων για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης που στρέφεται σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.
  • Κατάργηση αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία για όλο το λαό.

Στη σύσκεψη καταδικάστηκε η σχεδιαζόμενη επίθεση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ σε βάρος του λαού του Ιράκ και καλέστηκε η κυβέρνηση να μη συμμετάσχει σ' αυτό τον πόλεμο και να αποσύρει τα πλοία από τον Περσικό Κόλπο.

Στη σύσκεψη ανάμεσα στους άλλους παραβρέθηκαν ο νομάρχης Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης, ο δήμαρχος Καρδίτσας Χρήστος Τέγος, ο δήμαρχος Παλαμά, οι δήμαρχοι μητροπόλεων Ταμασίου, Φύλλου, Θεσσαλιώτιδας, καθώς επίσης εκπρόσωποι δεκάδων πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων, βιοτεχνικών και εμπορικών συλλόγων, αγροτικών και συνεταιριστικών οργανώσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προετοιμασίες για πανθεσσαλικό συλλαλητήριο(2017-10-05 00:00:00.0)
Αγωνιστική πανστρατιά!(2003-03-19 00:00:00.0)
Ξεσηκωμός στη Θεσσαλία(2003-03-09 00:00:00.0)
Βήματα στο δρόμο για το Μέτωπο!(2003-03-02 00:00:00.0)
Ολοι μαζί για την ανατροπή!(2003-01-24 00:00:00.0)
Αγωνιστικό αντάμωμα(2003-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ