Σάββατο 15 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Συνεχίζονται οι απεργίες!

Τελευταία ημέρα η χτεσινή της τριήμερης απεργίας των γιατρών και των άλλων εργαζόμενων στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας, οι οποίοι διεκδικούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις στα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νοσοκομειακή περίθαλψη στο νομό και γενικότερα στη Θεσσαλία. Με ανάλογα αιτήματα ξεκινούν διήμερη απεργία στις 17 και 18 Μάρτη, που θα συνεχιστεί με 3ωρη στάση εργασίας την επόμενη μέρα, Τετάρτη, 19 Μάρτη, οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Οι εργαζόμενοι στο Νομαρχιακό δηλώνουν ότι το νοσοκομείο τους δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με τα «χάλια» που έχει σήμερα και ζητούν:

1. Κτιριακή αναβάθμιση με την προώθηση της β΄ φάσης κατασκευής της Συνδετήριας Πτέρυγας.

2. Προκήρυξη όλων των κενών θέσεων προσωπικού, ανάκληση όλων των αποσπάσεων και να μη γίνει καμιά νέα απόσπαση εργαζόμενου του νοσοκομείου.

3. Αμεση εφαρμογή του νέου συστήματος εφημεριών (προβλέπει 2 εφημερίες στο Νομαρχιακό, μία στο Πανεπιστημιακό), για δυο μήνες και στη συνέχεια έναρξη εφαρμογής νέου συστήματος εφημεριών, με αναλογία ανάμεσα στα δυο νοσοκομεία, 1 προς 1 εναλλάξ.

Από την πλευρά τους οι γιατροί και οι άλλοι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού υποστηρίζουν ότι για να μπορέσει το νοσοκομείο ν' ανταποκριθεί στις ανάγκες για τις οποίες δημιουργήθηκε - παροχή τριτοβάθμιας περίθαλψης, ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας, εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής - χρειάζεται:

α) Να προσληφθούν, άμεσα, νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, σε αριθμούς που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες του νοσοκομείου.

β) Ν' αυξηθεί, άμεσα, ο αριθμός των διαθεσίμων χειρουργικών αιθουσών, με πρόσληψη αναισθησιολόγων και του απαραίτητου νοσηλευτικού προσωπικού.

γ) Να ενισχυθούν με ιατρικό, τεχνικό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή τα εργαστήρια, ώστε να επιταχυνθεί η διακίνηση των ασθενών.

δ) Να λειτουργήσουν πέντε ακόμα από τα κλειστά κρεβάτια της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας.

ε) Να προωθηθεί η εγκατάσταση αυτόνομης Υπηρεσίας Αιμοδοσίας.

στ) Να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός διοικητικού προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ