Σάββατο 15 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΡΑΚΗ
Παρεμβάσεις ενάντια στην εγκατάσταση χρυσωρυχείων

«Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της πιθανής και ολοκληρωτικής καταστροφής, είναι η πλήρης και σωστή ενημέρωση του λαού της περιοχής και η μεγαλύτερη δυνατή ενεργοποίησή του». Αυτό τονίζεται στην απόφαση της Διανομαρχιακής Επιτροπής Αγώνα Ροδόπης - Εβρου κατά των χρυσωρυχείων που συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη στις Σάππες. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Επιτροπή για μια ακόμη φορά εκτίμησε πως η υπόθεση αυτή, δηλαδή η εγκατάσταση μονάδας για εξόρυξη και επεξεργασία χρυσού στον Κόμαρο, είναι πολιτικά δρομολογημένη και βαίνει προς υλοποίηση, παρά τα πρόσφατα λεκτικά τρικ του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Καλαφάτη.

Στα πλαίσια της καμπάνιας ενημέρωσης αποφασίστηκαν οι παρακάτω ενέργειες: Συμμετοχή στη δενδροφύτευση που θα γίνει την Κυριακή 16 Μάρτη στις 10 το πρωί στους Ασκητές Ροδόπης. Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Ασκητών και η αναδάσωση στο φράγμα των Ασκητών. Ακόμα έχει αποφασιστεί να προβληθεί βίντεο στον Κόμαρο για τους κατοίκους των χωριών - πρώτων υποψήφιων θυμάτων της καταστροφής - Περάματος, Αύρας, Ατάρνης το Σάββατο 22 Μάρτη στις 7.30μ.μ. στο κεντρικό καφενείο του χωριού.

Επίσης, θα σταλεί ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς, στην οποία θα καταγράφεται για τελευταία φορά η κατηγορηματική αντίθεση του λαού της περιοχής και η αποφασιστικότητά του να αμυνθεί μέχρις εσχάτων για την αποτροπή της εγκατάστασης χρυσωρυχείων. Την επιστολή θα συνοδεύει λίστα με όλους τους φορείς της περιοχής. Τέλος, αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση της διανομαρχιακής επιτροπής αγώνα, στο συνέδριο για την παγκόσμια μέρα της Δασοπονίας, που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή μας, στις 21 και 22 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ