Σάββατο 15 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Νομοσχέδιο «αξιολόγησης» στα μέτρα της αγοράς

Σε αγώνα για ενιαία ανώτατη εκπαίδευση καλεί η παράταξη τους φοιτητές, με αφορμή τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για αξιολόγηση των ΑΕΙ-ΤΕΙ

Σήμερα αναμένεται να δοθεί από τον υπουργό Παιδείας στους πρυτάνεις των ελληνικών πανεπιστημίων, που συνεδριάζουν στο Ναύπλιο, το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, το οποίο, σύμφωνα και με τις σχετικές δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, θα αποτελεί ένα εργαλείο για την προώθηση του ευρωπαϊκού μοντέλου της Μπολόνια και στην ελληνική ανώτατη εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις του πρωθυπουργού, η αξιολόγηση θα έχει «συμβουλευτικό» χαρακτήρα και θα διενεργείται από «Ανεξάρτητη Αρχή», ενώ σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής το υπουργείο Παιδείας, θα περιλαμβάνονται επίσης ρυθμίσεις για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που θα διενεργούνται σε συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού και η θεσμοθέτηση των «Ινστιτούτων Διά βίου Εκπαίδευσης», δηλαδή η επαναφορά των παλιών Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής με άλλο όνομα.

Σχετικά με το αναμενόμενο νομοσχέδιο και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, η «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» παρεμβαίνει με ανακοίνωσή της και καλεί τους φοιτητές στους δρόμους του αγώνα. Η ΠΚΣ σημειώνει ότι η προωθούμενη αξιολόγηση «δε θα γίνεται με κριτήριο τις ανάγκες των φοιτητών, της εκπαίδευσης ή με βάση τις λαϊκές ανάγκες. Θα γίνεται με βάση το κατά πόσο εξυπηρετούνται οι εταιρίες». Παράλληλα, χαρακτηρίζει προκλητικές τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, που είπε ότι δε θα σπάσουν οι σπουδές σε κύκλους, τη στιγμή που αυτό έχει ήδη γίνει και η επιστημονική ειδίκευση δίνεται στο δεύτερο κύκλο της ανώτατης εκπαίδευσης, στα μεταπτυχιακά, όπου δεν έχουν πρόσβαση όλοι οι απόφοιτοι.

Απέναντι σ' αυτά, η ΠΚΣ καλεί τους φοιτητές να συμπαραταχτούν μαζικά στον αγώνα για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, Δημόσια και Δωρεάν και να στραφούν κατά της κυβερνητικής πολιτικής, κατά των δυνάμεων που συμφωνούν (ΠΑΣΠ, ΔΑΠ) με αυτή και αυτών που έμμεσα τη σιγοντάρουν (ΣΥΝ, ΕΑΑΚ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχείς κινητοποιήσεις στις σχολές (2007-12-04 00:00:00.0)
Οι φοιτητές θα πουν ΟΧΙ στο νέο νομοσχέδιο (2003-03-20 00:00:00.0)
Περί μεταπτυχιακών νομοθετημάτων (2002-03-12 00:00:00.0)
Δε θα περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια (2002-02-16 00:00:00.0)
ΠΚΣ: Ψήφος προοπτικής και αγώνα (2001-03-28 00:00:00.0)
Αγώνας για μια άλλη πορεία στα ΑΕΙ και τη ζωή (1995-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ