Σάββατο 15 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η κυβέρνηση απαξιώνει το δημόσιο σύστημα Υγείας

Προγραμματισμένη είναι από την κυβέρνηση η πορεία συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα της Υγείας, ενώ οι γιατροί του ΕΣΥ οδηγούνται σε οικονομική εξαθλίωση, επιστημονική υποβάθμιση και κοινωνική απαξίωση, διαπιστώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης, που χτες συμμετείχαν με μεγάλη συμμετοχή και μετά από απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης στην πανελλαδική απεργία του κλάδου.

Οπως τόνισαν χτες σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη της διοίκησης της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), μικρότερες σε όλη την Ευρώπη είναι οι δημόσιες δαπάνες για την Υγεία στην Ελλάδα. «Εχουν παρθεί, σημείωσαν, οι πολιτικές αποφάσεις και η κυβέρνηση έχει αφήσει ασύδοτο το ιδιωτικό κεφάλαιο να δρα στο χώρο. Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2003 αλλά και για τα επόμενα χρόνια δεν προβλέπει αύξηση των δαπανών για την Υγεία, ενώ οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της 15θήμερης απεργίας πραγματοποίησαν στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα ΠεΣΥ Κ. Μακεδονίας, ενώ συνεχίζουν κυκλικά τις στάσεις εργασίας στα μεγάλα νοσοκομεία της πόλης. Επίσης, η ΕΝΙΘ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της 21 Μάρτη 2003 με βασικό αίτημα κατά του πολέμου στο Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ