Σάββατο 22 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Οσκαρ» υπό την... εθνοφρουρά!

Υπό το βλέμμα... μονάδων της εθνοφρουράς, αλλά και των χιλιάδων διαδηλωτών που αποφάσισαν να χαλάσουν τη «σούπα» της τελετής θα γίνει αύριο η απονομή των «Οσκαρ» στο Λος Αντζελες. Λόγω των διαδηλώσεων και της πιθανής χρησιμοποίησης του βήματος της τελετής για αντιπολεμικές δηλώσεις των καλλιτεχνών, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου αφήνει το ενδεχόμενο να μη γίνει η τελετή.

Η αστυνομία ειδοποίησε τους διοργανωτές για την προετοιμασία της διαδήλωσης την ώρα της απονομής των «Οσκαρ», αφού το παράρτημα του Λος Αντζελες της οργάνωσης «Οχι στο Ονομά μας» καλεί τον κόσμο σε αντιπολεμική συγκέντρωση έξω από το Kodak Theater, όπου γίνεται η τελετή. Αν και σχεδιάστηκε μια «σεμνή» τελετή, χωρίς κόκκινα χαλιά και θεαματική είσοδο των ηθοποιών, χτες το βράδυ ίσως να αποφασιζόταν η ματαίωσή της. Οι αρχές της Καλιφόρνιας ανακοίνωσαν ότι η Εθνοφρουρά που θα «φυλάει» τα «Οσκαρ» είναι εξοπλισμένη για... τον εντοπισμό χημικής ή βιολογικής απειλής! Φυσικά, εκεί θα σταλεί η Εθνοφρουρά όχι λόγω «απειλής», αλλά για την απρόσκοπτη διαδικασία της τελετής, η οποία θα αξιοποιηθεί ως προπαγανδιστικό «όπλο» ότι «όλα πάνε καλά».

Πάντως πολλοί «σταρ», όπως οι Ντάστιν Χόφμαν, Τζούλιαν Μουρ, Τζιμ Κάρεϊ, Μπεν Αφλεκ, Μάικλ Μουρ, Κίρστεν Ντανστ αναμένεται ότι θα συνεχίσουν την αντιπολεμική τους δράση και μέσω της τελετής. Αλλοι, όπως ο Γουίλ Σμιθ, σκέφτονται απλώς να απέχουν από αυτήν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ