Τρίτη 1 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
Στεγαστικά δάνεια σε όλους

Από σήμερα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο - προκειμένου να γίνει πιο ελκυστική η εξαγορά του από ιδιώτες - θα χορηγεί στεγαστικά δάνεια και σε ενδιαφερόμενους που δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι

Ενισχύεται ο τραπεζικός χαρακτήρας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ), μετά την απόφαση της διοίκησής του να χορηγεί από σήμερα (1η Απρίλη) στεγαστικά και επισκευαστικά δάνεια σε όλους τους ενδιαφερόμενους και όχι μόνο στους δημοσίους υπαλλήλους και τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Σημειώνεται, ότι τα επιτόκια των στεγαστικών και επισκευαστικών δανείων που χορηγεί το ΤΤ στους δημοσίους υπαλλήλους - όπως και τα επιτόκια καταθέσεων - είναι ευνοϊκότερα σε σχέση με τα επιτόκια των εμπορικών τραπεζών. Η απόφαση της διοίκησης του ΤΤ, να επεκτείνει τη χορήγηση στεγαστικών και επισκευαστικών δανείων, και πέραν των δημοσίων υπαλλήλων, εντάσσεται στα σχέδια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίησή του.

Οπως ανακοινώθηκε, τα επιτόκια των στεγαστικών και επισκευαστικών δανείων, με σταθερό επιτόκιο, ορίστηκαν σε:

  • 3,55% για 1 έτος
  • 5,60% για 3 έτη
  • 5,85% για 5 έτη

Οσον αφορά στο κυμαινόμενο επιτόκιο, αυτό ορίστηκε σε 5,45%.

Επισημαίνεται, ότι, στα επιτόκια αυτά, περιλαμβάνονται και οι εισφορές του Ν.128/75 (0,12%), όπως καθόρισε σχετικά η Τράπεζα της Ελλάδος. Σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται τα επιτόκια για τα στεγαστικά και επισκευαστικά δάνεια σε δημοσίους υπαλλήλους, που αποτελούν τους παραδοσιακούς - μέχρι σήμερα - πελάτες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Οπως ανακοινώθηκε, τα επιτόκια στεγαστικών και επισκευαστικών δανείων για δημοσίους υπαλλήλους, καθορίστηκαν:

  • τα σταθερά σε 3,45% για ένα έτος, 5,50% για 3 έτη και 5,75% για πέντε έτη.
  • το κυμαινόμενο επιτόκιο, ορίστηκε σε 5,25% (συμπεριλαμβάνονται εισφορές του Ν.128/75).

Τα κυμαινόμενα επιτόκια για δάνεια δημοσίων υπαλλήλων ειδικών κατηγοριών ή παραμεθόριων περιοχών, διαμορφώνονται σε 4,25% και 4,75% αντιστοίχως.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι υψηλότερα σε σχέση με τις εμπορικές τράπεζες, παραμένουν τα επιτόκια καταθέσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τα οποία τοκίζονται ανεξαρτήτως ύψους καταθέσεων.

Αναλυτικότερα τα επιτόκια καταθέσεων που ισχύουν από σήμερα είναι τα εξής:

  • τα επιτόκια του λογαριασμού Ταμιευτήριο Plus, ανέρχονται έως 2,25%
  • τα επιτόκια λογαριασμού απλού Ταμιευτηρίου και του λογαριασμού με τρίμηνη προειδοποίηση, διαμορφώνονται σε 1,80% και 1,85% αντιστοίχως.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αποδίδει τόκο από το πρώτο ευρώ και δεν επιβαρύνει με έξοδα τους καταθετικούς λογαριασμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ