Τρίτη 15 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ

ΦΤΑΝΕΙ... «Φτάνει με τους δρόμους καρμανιόλες, φτάνει με τους ασυνείδητους οδηγούς που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι. Φτάνει με τα μεγάλα λόγια των ανεύθυνων υπεύθυνων και τις υποσχέσεις που δεν πραγματοποιούνται. Πόσες περισσότερες τραγωδίες και πόσοι περισσότεροι μαθητές νεκροί χρειάζονται για να γίνουν τα αυτονόητα; Πόσα παραπάνω χρόνια χρειάζεται το κράτος που εδώ και περίπου μία εικοσαετία ισχυρίζεται ότι φτιάχνει αυτόν το δρόμο - καρμανιόλα, αλλά ακόμη ούτε το μισό δεν έχει τελειώσει;» (Από το άρθρο των ΝΕΩΝ).

ΠΟΙΟΣ;.. «ΠΑΘΕ, Εγνατία και Ιονία ακούμε εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια. Εντάξει. Μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες. Αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Ποιος τηρεί όμως τους όποιους νόμους υπάρχουν; Ποιος αφαίρεσε το δίπλωμα από οδηγούς φορτηγών, και όχι μόνο, που γράφουν αυτούς τους νόμους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, ίσως και γιατί ο εργοδότης τους τους πιέζει και τους απειλεί με απόλυση αν δεν κάνουν το δρομολόγιο στην ώρα που εκείνοι θέλουν; Πόσες παιδικές ζωές πρέπει να χαθούν για να μπουν μπαριέρες, έτσι ώστε να στέλνουμε τα παιδιά μας εκδρομή και να μη σταυροκοπιόμαστε;» (Από το άρθρο του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ).

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ..: «Είκοσι και πλέον νεκροί -οι περισσότεροι παιδιά- είναι τραγωδία. Δεν μπορούν να δικαιωθούν με μεγάλες λέξεις και δηλώσεις θλίψης. Χρειάζονται απαντήσεις γιατί στα Τέμπη υπάρχει ακόμη επαρχιακή οδός. Χρειάζονται απαντήσεις για τους δρόμους που δεν έχουμε, την αστυνόμευση που δεν υπάρχει, τον κρατικό μηχανισμό που είναι ανύπαρκτος πριν από το έγκλημα και παρουσιάζεται να τρέχει ύστερα από είκοσι χρόνια, ύστερα από τόσα παιδιά που δε θα ξαναδούν το φως του ήλιου...» (Από το άρθρο της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ).

ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ: «Ασθενοφόρα χωρίς... γιατρούς έσπευσαν χθες το βράδυ να παραλάβουν τους τραυματίες και τα θύματα του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος στα Τέμπη. Το ΕΚΑΒ της Λάρισας διαθέτει μόλις τρεις γιατρούς, οι οποίοι καλύπτουν σε 24ωρη βάση όλο το νομό με τις τρεις κινητές μονάδες τους. Ολα τα άλλα ασθενοφόρα όχι μόνο δεν έχουν γιατρούς, αλλά μερικά δεν έχουν καν συνοδό, αφού υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο προσωπικό» (ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ