Τρίτη 15 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΜΠΛΕΡ - ΑΘΝΑΡ ΚΑΙ ΣΙΑ
Αύριο διαδηλώνουμε όλοι
  • Στις 11 το πρωί συγκέντρωση της νεολαίας και των εργαζομένων στο άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη, στο Σύνταγμα
  • Στις 5 το απόγευμα παλλαϊκή συγκέντρωση, επίσης, στο άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη, στο Σύνταγμα
  • Και στις δύο συγκεντρώσεις, που διοργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», θα ακολουθήσουν πορείες στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στη βρετανική και στην αμερικάνικη πρεσβεία

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για να υποδεχτεί ο ελληνικός λαός όπως αξίζει τους μακελάρηδες των λαών, διοργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Ετσι:

-- Σήμερα, Τρίτη, 15 του Απρίλη, στις 6 μ.μ., πραγματοποιείται μαζική πικετοφορία στο κέντρο της Αθήνας.

-- Αύριο, Τετάρτη, στις 11 π.μ. η νεολαία και οι εργαζόμενοι συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα, μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Κατόπιν, πραγματοποιούν πορεία στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στις πρεσβείες της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

-- Αύριο, Τετάρτη, στις 5 μ.μ. η «Δράση» διοργανώνει παλλαϊκό συλλαλητήριο, επίσης στο Σύνταγμα, μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Θα ακολουθήσει και πάλι πορεία στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στις δύο πρεσβείες. Εργαζόμενοι και νεολαία συγκεντρώνονται απευθείας μπροστά στην εξέδρα, ενώ οι συνοικιακές επιτροπές της «Δράσης» προσυγκεντρώνονται στις 4.30 μ.μ. στην Ομόνοια. Επίσης, οι αντιστασιακοί με τα λάβαρά τους θα κάνουν προσυγκέντρωση, στις 4.30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην ανακοίνωσή της η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Στις 16 του Απρίλη, μεσούντος του εγκλήματος σε βάρος του ιρακινού λαού, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η φιέστα των Ευρωπαίων ηγετών, με θέμα τη διεύρυνση της ΕΕ. Μια διεύρυνση που αποφασίστηκε από τους εκπροσώπους των μονοπωλίων και τους μόνους που συμφέρει είναι το ευρωπαϊκό πολυεθνικό κεφάλαιο και την αστική τάξη των υποψήφιων προς ένταξη χωρών.

Θα έρθουν στη χώρα μας, στις 16 του Απρίλη, οι αρχιεγκληματίες Μπλερ και Αθνάρ, αλλά και άλλοι που παρέχουν βάσεις, εναέριο χώρο κι άλλες διευκολύνσεις, όπως κάνει και η ελληνική κυβέρνηση.

Θα τους υποδεχτεί ο Σημίτης και η κυβέρνησή του, που παρέχουν πολύτιμη βοήθεια στις ΗΠΑ - Αγγλία, με τη Σούδα, το Ακτιο, τα ΑΒΑΚΣ, τις φρεγάτες, για τη σφαγή του ιρακινού λαού.

Καμία υποχρέωση και κανένα σεβασμό δεν οφείλουν οι εργαζόμενοι, ο λαός απέναντί τους.

Αγωνιζόμαστε για τη συγκρότηση ενός ισχυρού πόλου αντίστασης ενάντια στον αιματοβαμμένο αμερικανικό και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.

Η συμμαχία της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό έχει τη δύναμη να τους νικήσει».

Ανάλογη ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα και η ΕΕΔΥΕ.

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση - διαδήλωση πραγματοποιεί η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» αύριο Τετάρτη, 16 του Απρίλη, στις 7 μ.μ. και στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα του Βενιζέλου, με την ευκαιρία της συνάντησης των Ευρωπαίων ηγετών στην Αθήνα.

Στο Αγρίνιο

Αγωνιστική διαδήλωση ενάντια στη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και η τοπική επιτροπή της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» αύριο Τετάρτη 16 Απρίλη στις 8 το βράδυ στην πλατεία Δημοκρατίας και καλούν σε συμμετοχή όλο το λαό του Αγρινίου.

Στο Ηράκλειο

Σε συλλαλητήριο ενάντια στους αρχιμακελάρηδες των λαών, Μπλερ, Αθνάρ και Σία, που θα βρεθούν στη χώρα μας, με αφορμή τη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών, καλεί το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Ηρακλείου τους μαθητές και τη νεολαία του νομού, αύριο Τετάρτη 16 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι στα Λιοντάρια. Για το λόγο αυτό σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου το Συντονιστικό Αγώνα σχολείων Ηρακλείου παραχωρεί συνέντευξη Τύπου.

Στη Χίο

Συγκέντρωση διοργανώνουν για τον ίδιο λόγο την Πέμπτη 17 Απρίλη στη Χίο στις 7 μ.μ. στην είσοδο της Απλωταριάς η τοπική επιτροπή της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και η Επιτροπή Ειρήνης.

Στη Λήμνο

Εξάλλου, σε αγωνιστική υποδοχή των αρχιεγκληματιών Μπλερ και Αθνάρ, αλλά και όλων των Ευρωπαίων ηγετών που στηρίζουν τον πόλεμο, καλεί το λαό της Λήμνου η Παλλημνιακή Επιτροπή «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», η οποία οργανώνει συλλαλητήριο αύριο Τετάρτη 16 του Απρίλη και ώρα 7.30 μ.μ. στο λιμάνι της Μύρινας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ