Τρίτη 15 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αντιπολεμική συναυλία το Σάββατο

Μεγάλη αντιπολεμική συναυλία συμπαράστασης στον ιρακινό λαό και καταδίκης των Ευρωαμερικάνων ιμπεριαλιστών, διοργανώνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 19 Απρίλη στην πλατεία Αριστοτέλους. Οι καλλιτέχνες που μέχρι και χτες είχε γίνει γνωστό ότι θα συμμετάσχουν - αφιλοκερδώς - είναι: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Ζουγανέλης, Δημήτρης Ζερβουδάκης, «Μωρά στη Φωτιά», «De Facto», Μαύρη Μαγιονέζα, Βασίλης και Κώστας Πρατσινάκης, Αγάθωνας Ιακωβίδης, Βασίλης Κασούρας, Μανόλης Ανδρουλιδάκης, Παναγιώτης Καραδημήτρης.

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των πολύμορφων αντιπολεμικών κινητοποιήσεων των μαθητών και αποφασίστηκε μέσα από συνεδρίαση του Συντονιστικού στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι 15μελών και 5μελών Μαθητικών Συμβουλίων από περισσότερα από 50 σχολεία του νομού.

«Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στο λαό του Ιράκ και πάνω απ' όλα στους συνομήλικους συμμαθητές μας. Οσα παιδιά γλίτωσαν από τις "έξυπνες" βόμβες των ιμπεριαλιστών και δε σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν αυτά ή οι γονείς τους, τώρα βιώνουν την πλήρη εξαθλίωση, τη φτώχεια και την πείνα, τα κατεστραμμένα σχολεία και νοσοκομεία», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης. Επίσης, καταγγέλλει το στρατό κατοχής των Αγγλοαμερικάνων στο Ιράκ, αλλά και τον υποκριτικό ρόλο των δήθεν φιλειρηνιστών Ευρωπαίων και ειδικότερα τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που συμμετείχε στον πόλεμο και τώρα στη μοιρασιά της λείας. «Ως μαθητές, ως ένα από τα πλέον "ζωντανά"» τμήματα του ελληνικού λαού, εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας και στα επόμενα πολεμικά σχέδια που βρίσκονται στα συρτάρια των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη κανένα δήθεν απελευθερωτή, από κανένα δήθεν υπέρμαχο της ελευθερίας και δημοκρατίας», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ