Πέμπτη 8 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΘΕΛ
Γύρισαν την πλάτη στον κυβερνητικό αυταρχισμό

Οι στάσεις εργασίας θα γίνουν κανονικά σήμερα, ανεξάρτητα από την όποια απόφαση του δικαστηρίου

Στο... κενό έριξαν οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ τον κυβερνητικό αυταρχισμό και προχωρούν κανονικά σήμερα στις στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8 π.μ. και από τις 10 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Τις κινητοποιήσεις κήρυξε το προεδρείο του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, αξιώνοντας τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών και των συνθηκών εργασίας των οδηγών, αφού προηγουμένως εξάντλησε κάθε περιθώριο συνεννόησης με τη διοίκηση της ΕΘΕΛ.

Οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου, θεωρώντας απαράδεκτη την προσφυγή της διοίκησης της ΕΘΕΛ στα δικαστήρια, με στόχο τη δικαστική απαγόρευση των κινητοποιήσεων, αποχώρησαν χτες το μεσημέρι από την αίθουσα του δικαστηρίου και σε έκτακτη συνεδρίασή τους, αποφάσισαν να πραγματοποιηθούν κανονικά οι στάσεις εργασίας, ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου.

Οι αρμόδιοι του ΟΑΣΑ και της ΕΘΕΛ, τηρώντας την ίδια αδιάλλακτη στάση, αντί να αναζητήσουν λύσεις στα υπαρκτά και σοβαρά συγκοινωνιακά προβλήματα που ταλαιπωρούν το επιβατικό κοινό και κάνουν αφόρητες τις συνθήκες εργασίας των οδηγών των αστικών λεωφορείων, διοχέτευσαν χτες επιλεκτικά σε ορισμένες εφημερίδες, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανυπόγραφη ανακοίνωση, επαναλαμβάνοντας τον ανυπόστατο ισχυρισμό ότι δήθεν οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου κήρυξαν τις κινητοποιήσεις χωρίς να προηγηθεί διάλογος με τη διοίκηση της ΕΘΕΛ. Και από μόνο του το γεγονός ότι οι αρμόδιοι του ΟΑΣΑ και της ΕΘΕΛ διάλεξαν την επιλεκτική και ανεπίσημη «πληροφόρηση» (σ.σ. άθλια κατασυκοφάντηση των εκπροσώπων του Συνδικάτου), αντί της επίσημης ανακοίνωσης, αποκαλύπτει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το ανυπόστατο των ισχυρισμών αυτών. Αποκαλύπτει, επίσης και την αυταρχική νοοτροπία με την οποία αντιμετωπίζουν κυβέρνηση και διοίκηση ΟΑΣΑ και ΕΘΕΛ όσους αγωνίζονται για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν και το επιβατικό κοινό, αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους στα αστικά λεωφορεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ