Τρίτη 13 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το ΠΑΜΕ στην Ιταλία

Οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και η απελευθέρωση των απολύσεων ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων του 2ου Οργανωτικού Συνεδρίου της CUB COMBAS, που έγινε στο Ρίμινι, όπου το ΠΑΜΕ εκπροσώπησε ο Γιώργος Θεοδώρου, γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Στο συνέδριο έγινε εκτεταμένη συζήτηση, πέρα από τα οργανωτικά του συνδικάτου και για την ταχτική του ταξικού κινήματος στην Ιταλία, απέναντι στη γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου μέσω των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Ξεχωριστή συζήτηση έγινε για τις εργασιακές σχέσεις και την επιμονή της ιταλικής κυβέρνησης, να απελευθερώσει τις απολύσεις, όπως και για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στην ομιλία του έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους 420 αντιπροσώπους του συνεδρίου. Ο Γ. Θεοδώρου αναφέρθηκε στην κατάσταση του Ευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Κινήματος, στο ρόλο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ), της ΓΣΕΕ και άλλων συμβιβασμένων συνδικαλιστικών οργανώσεων και σημείωσε τη σημασία που δίνει το ΠΑΜΕ για τον ευρωπαϊκό συντονισμό των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων.

Ο συνδικαλιστής παρουσίασε στους συνέδρους την κατάσταση που βιώνει η εργατική τάξη στην Ελλάδα και ενημέρωσε για τις δραστηριότητες των ταξικών συνδικάτων ενόψει της Συνόδου Κορυφής τον Ιούνη στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ