Τρίτη 13 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν σήμερα στη «Μακεδονία»

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν σήμερα Τρίτη, 13 Μάη, οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Μακεδονία», διεκδικώντας να ανακληθεί η απόλυση του συναδέλφου τους δημοσιογράφου Μπάμπη Μπίκα, να αρθεί το κλίμα εργασιακής αβεβαιότητας που ενδημεί στην εφημερίδα και να εξαλειφθούν φαινόμενα αυταρχικής, αντιδεοντολογικής και λογοκριτικής συμπεριφοράς. Στο μεταξύ, η διεύθυνση της εφημερίδας κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η οποία θα συζητηθεί σήμερα, και ζητά να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.

Ο Μ. Μπίκας απολύθηκε κάτω από συνθήκες παράνομες και καταχρηστικές, μόλις επέστρεψε ασθενής από τη Βαγδάτη. Το ΔΣ της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας -Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) εξάντλησε όλα τα περιθώρια διαλόγου με την εργοδοσία, όμως προσέκρουσε στην αδιάλλακτη στάση της. Ετσι, η ΕΣΗΕΜ-Θ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας. Με ανακοίνωσή της, καλεί τα μέλη και μη μέλη της Ενωσης να μετάσχουν μαζικά στην απεργία, επιβεβαιώνοντας την απόφασή τους να διεκδικήσουν και να στηρίξουν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα. Ταυτόχρονα, καλεί τους εργαζόμενους δημοσιογράφους στην εφημερίδα «Μακεδονία», σε συγκέντρωση στις 11 σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ. Η ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωσή της, καλεί και τους εργαζόμενους στο γραφείο της εφημερίδας στην Αθήνα να απεργήσουν.

Και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί με ανακοίνωσή της σε συμμετοχή στην απεργία. Την υποστήριξή της, επίσης, εξέφρασε η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, η οποία απέστειλε και επιστολή διαμαρτυρίας προς τη διεύθυνση της εφημερίδας «Μακεδονία», με την οποία απαιτεί την επαναπρόσληψη του απολυμένου συναδέλφου.

Εξάλλου, τη συμπαράστασή τoυ στους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Μακεδονία» εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΔΣ της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ