Πέμπτη 15 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργούν αύριο οι δικηγόροι

«Λουκέτο» θα μπει αύριο Παρασκευή στα δικαστήρια της Αθήνας, μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ για 24ωρη προειδοποιητική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους. Ο δικηγορικός κόσμος αντιδρά σε αρκετές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης που κατέθεσε στη Βουλή την περασμένη βδομάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης Φ. Πετσάλνικος.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΔΣΑ αναφέρει ότι με το νομοσχέδιο αυτό θίγονται μια σειρά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών, όπως η κατάργηση αναίρεσης κατά βουλευμάτων, ο περιορισμός αναβολών λόγω ανωτέρας βίας μόλις σε δύο, γίνεται επιμήκυνση του χρόνου παραγραφής στα πλημμελήματα κλπ.

Επίσης, οι δικηγόροι διεκδικούν την υλοποίηση μιας σειράς ζητημάτων, όπως την πραγματοποίηση του θεσμού νομικής βοήθειας, να δοθεί λύση στο πρόβλημα με τον ειδικό διανεμητικό λογαριασμό για τους νέους δικηγόρους, να παραχωρηθεί ο χώρος της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των δικαστηρίων κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ