Πέμπτη 15 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιφάσεις στις καταθέσεις των μαρτύρων

Οι ίδιοι μάρτυρες που στο παρελθόν είχαν αναγνωρίσει με απόλυτη βεβαιότητα σαν δράστες των ΕΛΤΑ Αιγάλεω το Δεκέμβρη του 1991 τους Βασίλη Δαναλάτο και Λευτέρη Παναγιωτόπουλο, καταθέτοντας στη δίκη των κατηγορούμενων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» αναγνώρισαν σαν δράστες της ίδιας ληστείας τους Σάββα και Χριστόδουλο Ξηρό.

Πρώτος που αναίρεσε τις προηγούμενες αναγνωρίσεις ήταν προχτές ο Στέφανος Γρίβας. Χτες, τον ακολούθησαν ο ταμίας των ΕΛΤΑ Απόστολος Γεροδήμος και ο διανομέας Νίκος Μπερεδήμας. Ο πρώτος είπε ότι η σωματική διάπλαση του Χρ. Ξηρού τού θύμισε έναν από τους ληστές. Ο δεύτερος είπε ότι η φιγούρα του Δημήτρη Κουφοντίνα μοιάζει με έναν από τους δράστες της ληστείας. Τον Δ. Κουφοντίνα είχε αναγνωρίσει και ο Στέφανος Γρίβας, αλλά στη συνέχεια αναίρεσε τον ισχυρισμό του. Τη σωματική διάπλαση του Χρ. Ξηρού αναγνώρισε από την τηλεόραση και η εργαζόμενη στα ΕΛΤΑ Βασιλική Κιορόγλου. Η ίδια μάρτυρας αναγνώρισε αρχικά και τον Βασίλη Τζωρτζάτο, όταν όμως αυτός σηκώθηκε είπε πως ο δράστης της ληστείας ήταν πιο κοντός.

Οι αντιφάσεις στις καταθέσεις των μαρτύρων οδήγησαν τους συνηγόρους υπεράσπισης στο συμπέρασμα ότι δεν είναι αξιόπιστες. Ο Χρ. Ξηρός χαρακτήρισε τον Στ. Γρίβα ρουφιάνο και επαγγελματία αναγνωριστή, ενώ η συνήγορος Ιωάννα Κούρτοβικ είπε ότι η ληστεία των ΕΛΤΑ Αιγάλεω δεν έχει εξιχνιαστεί και φορτώνεται στη «17Ν». Οι Χρ. Ξηρός, Βασίλης Τζωρτζάτος και Θεόδωρος Ψαραδέλλης αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στη ληστεία.

Ο εισαγγελέας, Χρήστος Λάμπρου, υποστήριξε ότι ο Χρ. Ξηρός σκόπιμα έχει αδυνατίσει 28 κιλά. Αναφερόμενος ο εισαγγελέας στον Στ. Γρίβα παρατήρησε ότι είχε πει πως ο Χρ. Ξηρός έχει κοντό λαιμό. «Τι θέλετε να πείτε; Οτι ο λαιμός μακραίνει και κονταίνει με τη δίαιτα;», ήταν η απάντηση του κατηγορούμενου. Κανέναν από τους κατηγορούμενους δεν αναγνώρισε η Μαρία Πόλκα καταθέτοντας για τη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Παγκράτι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ