Σάββατο 24 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Στον αστερισμό του τρόμου

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Ασφυκτικός ο κλοιός, λόγω τρομοκρατίας πάντα, στις ΗΠΑ. Στον αστερισμό του τρόμου, όμως, ζουν και οι Βρετανοί, ενώ από χθες νέα μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται στο βρετανικό Κοινοβούλιο και το αεροδρόμιο Χίθροου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα. Συγκεκριμένα, το κτίριο του Κοινοβουλίου «οχυρώνεται» με πλάκες δεμένου σκυροδέματος.

Το βρετανικό δίκτυο BBC μετέδωσε ότι, ήδη, έχει αρχίσει η τοποθέτηση των πλακών τσιμέντου γύρω από το Κοινοβούλιο και, παράλληλα, αυξάνονται σημαντικά οι αστυνομικές περιπολίες στο χώρο του αεροδρομίου. Η απόφαση για τη λήψη του μέτρου αυτού δεν ελήφθη, μετά από συγκεκριμένη απειλή που ήρθε σε γνώση των υπηρεσιών πληροφοριών της Βρετανίας, αλλά στο πλαίσιο της αύξησης της ασφάλειας στο Λονδίνο, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

Παράλληλα, σχετίζεται με τις πρόσφατες επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία και το Μαρόκο, οι οποίες προκάλεσαν φόβους ότι η Αλ Κάιντα έχει αναδιοργανωθεί και σχεδιάζει χτυπήματα κατά δυτικών στόχων. Στόχος της «οχύρωσης» του βρετανικού Κοινοβουλίου είναι να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενη επίθεση αυτοκτονίας, και ειδικότερα να εμποδιστεί η πρόσκρουση στο κτίριο οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά.

Πάντως, οι αρχές ασφαλείας παραδέχονται ότι το μέτρο αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει έναν αποφασισμένο τρομοκράτη με ένα καλοστημένο σχέδιο, ωστόσο θα αποτρέψει τον «απλό βομβιστή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ