Τετάρτη 28 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Ο αυταρχισμός συμπληρώνει την αντιλαϊκή πολιτική

Συμπλήρωμα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα των αστικών συγκοινωνιών αποτελεί η αυταρχική στάση τής - διορισμένης από την κυβέρνηση - διοίκησης της Εταιρείας Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ), η οποία αντί να δώσει λύσεις στα οξύτατα προβλήματα των συγκοινωνιών, «απαντά» με εξώδικα στις εύλογες κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Αυτό καταγγέλλει με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, με την επισήμανση: «Η κυβέρνηση όχι μόνο δε λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση ζητημάτων, όπως τα παρκαρισμένα ΙΧ, οι λεωφορειολωρίδες, οι χρόνοι διαδρομής, οι αφετηρίες και τα τέρματα των διαδρομών, οι χώροι υγιεινής, αλλά - μέσω της διορισμένης διοίκησης - επιβάλλει εντατικοποίηση της εργασίας, εξοντωτικές σπαστές βάρδιες, καταστρατήγηση των ωραρίων και διαλειμμάτων, μη αξιοκρατική εξέλιξη του προσωπικού, αφού οι προαγωγές ουσιαστικά γίνονται με διευθυντικό δικαίωμα. Οι νεοπροσλαμβανόμενοι εργάζονται χωρίς να αμείβονται στις 10 πρώτες μέρες μετά την πρόσληψή τους, ενώ οι εργαζόμενοι στις 16/4/2003, ημέρα υπογραφής της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υποχρεώθηκαν να πάρουν κανονική άδεια ή ρεπό. Τα λεωφορεία μήκους 18 μέτρων δε διαθέτουν κλιματισμό, ενώ ήδη βρισκόμαστε σε θερινή περίοδο».

Αυτή η πρακτική, τονίζει ο βουλευτής του Κόμματος, προκαλεί σοβαρά προβλήματα στους εργαζόμενους της ΕΘΕΛ ΑΕ, αλλά, όπως είναι φυσικό, έχει και αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα και την αξιοπιστία του συστήματος των αστικών μέσων μαζικής μεταφοράς.

Καταλήγοντας, ο Αντώνης Σκυλλάκος ρωτά τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε - αντί η διοίκηση της ΕΘΕΛ ΑΕ να «απαντά» με εξώδικα στις εύλογες κινητοποιήσεις του προσωπικού - να δώσει λύσεις στα οξύτατα προβλήματα, προκειμένου να είναι αξιόπιστη η αστική συγκοινωνία προς όφελος του επιβατικού κοινού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ