Τετάρτη 28 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ

Εικοσιτετράωρη απεργία και γενική συνέλευση με σκοπό τον προγραμματισμό της συνέχειας των κινητοποιήσεών τους πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ). Σε ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων του Κέντρου τονίζει ότι οι εξελίξεις που δρομολογούνται στο ΕΚΑΒ είναι δραματικές για την υπόστασή του. Οπως προκύπτει από την πολιτική του υπουργείου Υγείας ο σκοπός του ΕΚΑΒ υποχωρεί, απαξιώνεται, καταδικάζεται με τις προσλήψεις ανειδίκευτων ανέργων με 18μηνες συμβάσεις από το πρόγραμμα STAGE, με τον ταυτόχρονο μάλιστα αποκλεισμό των μαθητών του ΙΕΚ του ΕΚΑΒ.

Επισημαίνουν ακόμα ότι παρά το ότι μέχρι σήμερα οι υπηρεσίες του ΕΚΑΒ δεν καλύπτουν ούτε κατά το ήμισυ τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού, η διοίκηση του ΕΚΑΒ παραιτήθηκε από το δικαίωμα της συμφωνίας για τον εξοπλισμό του ΕΚΑΒ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ετσι, οι εργαζόμενοι διεκδικούν διπλασιασμό των μάχιμων ασθενοφόρων ανά βάρδια στο λεκανοπέδιο της Αττικής, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, την άμεση καταβολή των 176 ευρώ που έχουν δοθεί σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, την αγορά στολών για το προσωπικό κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ