Τετάρτη 28 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κλιμακώνουν απαιτώντας ασφαλείς εφημερίες

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από χτες οι γιατροί και ψυχολόγοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ), αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Υγείας να περικόψει το κονδύλι των εφημεριών που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών, αλλά και στον αυταρχισμό της διοίκησής του.

Στα πλαίσια αυτά δε θα λειτουργούν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, ενώ παράλληλα οι γιατροί του ΨΝΑ θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, με κλείσιμο της γενικής εφημερίας, από Παρασκευή 30 Μάη, με αίτημα την εξασφάλιση των ποσών που απαιτούνται για την κάλυψη ασφαλών εφημεριών.

«Το γεγονός αυτό οξύνει στο έπακρο την ήδη άθλια κατάσταση της εφημερίας του ΨΝΑ, υποβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες των εισαγόμενων ασθενών, τον όλο τρόπο αντιμετώπισης των νέων εισαγωγών. Πίσω από τη βιτρίνα της λεγόμενης "ψυχιατρικής μεταρρύθμισης", περίπου 125 από τα 250 κρεβάτια για νέες εισαγωγές, μένουν εκτός λειτουργίας, λόγω έλλειψης προσωπικού και η παθολογική κλινική παραμένει κλειστή, ενώ η ανεύρεση ελεύθερου κρεβατιού για τη νοσηλεία νέων εισαγωγών στο ΨΝΑ έχει αναχθεί σε άθλο, με σοβαρές συνέπειες στη φροντίδα των εισαγόμενων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση των Πενταμελών Επιτροπών των γιατρών και ψυχολόγων του ΨΝΑ.

Παρά τις υποσχέσεις του υπουργού Υγείας, πριν το Πάσχα, ότι θα αντιμετώπιζε το ζήτημα, αυτό όχι μόνο δε λύθηκε, αλλά είχαμε την κατάρτιση της λίστας των εφημερευόντων από τις διοικητικές υπηρεσίες, πέραν κάθε νομιμότητας, υπογραμμίζουν, τονίζοντας ταυτόχρονα τις επικίνδυνες συνέπειες που προκαλεί αυτή η κυβερνητική πολιτική στο σύστημα των υπηρεσιών ψυχικής υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ