Τετάρτη 28 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ»
Χρειάζεται σύγκρουση με το κεφάλαιο

Αντώνης Σκυλλάκος: Με αλλαγή συσχετισμών για αποτελεσματική αντίσταση στην αντεργατική πολιτική

Τη συμπαράσταση του Κομμουνιστικού Κόμματος στον αγώνα των εργαζομένων για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, τη διατήρηση και βελτίωση των κατακτήσεων των εργαζομένων και τη δέσμευση πως θα είναι στο πλευρό τους σε όποιες κινητοποιήσεις αποφασίσουν, μετέφερε χτες το πρωί ο Αντώνης Σκυλλάκος, βουλευτής του ΚΚΕ, στους εργαζόμενους στο καπνεργοστάσιο «Παπαστράτος» στον Πειραιά, στη διάρκεια επίσκεψης κλιμακίου του ΚΚΕ στο χώρο του εργοστασίου. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων, οι οποίοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία που επικρατεί στους κόλπους των εργαζομένων μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης της διοίκησης του εργοστασίου να πουλήσει το καπνεργοστάσιο στην πολυεθνική εταιρία «PHILIP MORRIS».

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, αφού επισήμαναν ότι δεν έχουν καμιά ενημέρωση για τις προθέσεις της νέας ιδιοκτήτριας εταιρίας σχετικά με το μέλλον του εργοστασίου, έκαναν σαφές ότι δε διαπραγματεύονται τα εργασιακά τους δικαιώματα τα οποία κατέκτησαν με πολύχρονους αγώνες, ότι θα παλέψουν για να διαφυλάξουν όλες τις θέσεις εργασίας και τόνισαν ότι θα αντιταχθούν σε κάθε ενδεχόμενη συρρίκνωση της παραγωγής των ελληνικών σημάτων τσιγάρων που θα σημάνει και μείωση της ελληνικής καπνοκαλλιέργειας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την παραγωγή καπνού της χώρας μας και την αγροτική μας οικονομία. Παράλληλα, ενημέρωσαν για τις επαφές που είχαν με τον υπουργό Εργασίας Δ. Ρέππα και την έκφραση από την πλευρά του της αδυναμίας της κυβέρνησης να εγγυηθεί τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των κατακτήσεων των εργαζομένων, ενώ καυτηρίασαν τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη περί θετικής εξέλιξης από την εξαγορά του «Παπαστράτου» από την πολυεθνική.

Ο Αντώνης Σκυλλάκος δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στη Βουλή, επισήμανε την αρνητική εμπειρία που υπάρχει για τους εργαζόμενους από την εξαγορά ελληνικών εταιριών από πολυεθνικές και τόνισε πως μόνο με τον αγώνα των εργαζομένων μπορούν να διατηρηθούν και να διευρυνθούν οι κατακτήσεις τους. «Η εξέλιξη αυτή, πρόσθεσε, είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής και για να αλλάξει χρειάζεται σύγκρουση με το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του υπηρέτες. Να υπάρξει ριζική αλλαγή του συσχετισμού δύναμης μέχρι το επίπεδο της εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ