Παρασκευή 30 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ

Τα λόγια αποδεικνύονται πάντα φτωχά και λίγα όταν πρέπει να μιλήσεις για το «Ριζοσπάστη». Για τη μοναδική εφημερίδα που αποτύπωσε στις σελίδες της περισσότερα από ογδόντα χρόνια σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, που όσο περισσότερο διωκόταν τόσο «πείσμωνε» και συνέχιζε «όρθια» την πορεία της, πάντα μαχόμενη, αντλώντας δύναμη από όλα εκείνα τα σπουδαία που πρεσβεύει, από όλους εκείνους που υπερασπίζεται και ανταποδίδοντάς τους αυτή τη δύναμη στο πολλαπλάσιο.

Οι προς τιμήν της εκδηλώσεις, όπως αυτή που διοργάνωσε προχτές το βράδυ η Αχτιδική Οργάνωση 5ου-6ου Διαμερίσματος της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στη Φοιτητική Εστία Πατησίων, έχουν αξία όχι μόνο γιατί προσπαθούν να αναδείξουν αυτή την πορεία, την προσφορά της εφημερίδας του ΚΚΕ στους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, τον πολύτιμο και αναντικατάστατο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στις σημερινές συνθήκες, αλλά και γιατί μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο, έναυσμα για ένταση της προσπάθειας διάδοσης του «Ριζοσπάστη». Μια προσπάθεια με απώτερο στόχο να μπει η εφημερίδα, που φέρνει την υπογραφή των αγώνων του λαού, την υπογραφή της αλήθειας, σε κάθε λαϊκό σπίτι, να αποτελεί καθημερινό βοηθό και οδηγό δράσης για κάθε εργαζόμενο, πηγή έγκυρης ενημέρωσης από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, όπως τόνισε και ο Χ. Πάτσης, μέλος του Αχτιδικού Γραφείου, ανοίγοντας την εκδήλωση.

Ακριβώς για το πώς καλύτερα θα οργανωθεί αυτή η προσπάθεια συζήτησαν οι εκατοντάδες συμμετέχοντες στην εκδήλωση, με τον Διευθυντή του «Ρ», μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, που ήταν και ο κύριος ομιλητής. Συνοπτική αναδρομή στην ιστορική πορεία της εφημερίδας έκανε ο Ν. Κυριακίδης, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ. Μεσολάβησαν μικρές παρεμβάσεις και ερωτήματα από όσους συμμετείχαν και η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή βιντεοταινίας, που παρουσιάζει ένα κομμάτι της ιστορίας της εφημερίδας, στα πέτρινα χρόνια της γερμανικής κατοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ