Παρασκευή 30 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»
Εργαζόμενοι - λάστιχο

Στο 28% φτάνει το ποσοστό των μισθωτών που εργάζονται με ευέλικτη απασχόληση εργασίας και το 13,8% οι μισθωτοί που εργάζονται με ευέλικτο ωράριο εργασίας. Τα στοιχεία αυτά δημοσιοποίησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ύστερα από έρευνα που έκανε σε σύνολο 30.863 νοικοκυριών (κυρίως μισθωτοί).

Ακόμα, από έρευνα που έκανε σε 7.656 άτομα ηλικίας 15-35 ετών, τα οποία είχανε ολοκληρώσει τις σπουδές τους μετά το 1990, προκύπτει ότι το μέσο διάστημα μετάβασης στην εργασία από την ώρα που τελειώνουν την εκπαίδευση είναι για τους πτυχιούχους γενικών προγραμμάτων, 41 μήνες για τους άνδρες και 36 μήνες για τις γυναίκες. Ενώ για τους πτυχιούχους που έχουν εξειδικευτεί στον τομέα παροχής υπηρεσιών είναι 20 μήνες για τους άνδρες και 24 μήνες για τις γυναίκες.

Τα παραπάνω στοιχεία αποκαλύπτουν το μέγεθος της επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο προκείμενου να χτυπήσει το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία και να εξαπλώσει όλο και περισσότερο τις ευέλικτες μορφές εργασίας που αντιστοιχούν σε ένα φθηνό εργατικό δυναμικό χωρίς εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ