Παρασκευή 30 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ - «ΕΛ ΠΑΚ»
Αποφασιστική απάντηση στην τρομοκρατία

Αποφασιστική αγωνιστική απάντηση στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία έδωσαν, με την 24ωρη απεργία που πραγματοποίησαν χτες, οι εργάτες στη χαρτοβιομηχανία «ΕΛ ΠΑΚ» στην Πάτρα, με τη συμπαράσταση μελών και στελεχών του ΠΑΜΕ, αλλά και εργατών από εργοστάσια της Βιομηχανικής Ζώνης.

H καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, η περιφρούρηση της απεργίας με απεργιακές αλυσίδες από τα ξημερώματα, η ενότητα των εργαζομένων και η συμπαράσταση από την υπόλοιπη εργατική τάξη της πόλης δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην εργοδοσία, η οποία την περασμένη εβδομάδα απάντησε στις τετράωρες στάσεις εργασίας με όργιο τρομοκρατίας. Τότε περίοπτη θέση - στην προσπάθεια της εργοδοσίας να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργατών - κατέλαβαν «μπράβοι» της νύχτας από την Αθήνα, οδηγός φορτηγού που δίκην Γκοτζαμάνη προσπάθησε να διεμβολίσει την απεργιακή αλυσίδα, καθώς και τσιράκια που απειλούσαν τους αγωνιζόμενους εργάτες με καρατόμηση από τη δουλιά. Η αποφασιστική στάση των εργατών όμως έκανε χτες το εργοστάσιο να μοιάζει με... εκκλησία.

Στο πλευρό των εργατών βρέθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου Δημήτρης Δρακόπουλος, ο οποίος μαζί με αντιπροσωπεία του εργοστασιακού σωματείου συναντήθηκε με την εργοδοσία, με την τελευταία - για την ώρα - να εμμένει στις θέσεις της.

Παρά τη στάση της εργοδοσίας, οι εργάτες δηλώνουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους, αξιώνουν την επαναπρόσληψη των τεσσάρων απολυμένων συναδέλφων τους και ταυτόχρονα απαιτούν την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την εφαρμογή των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας, διαμηνύοντας στην εργοδοσία πως αν δεν υποχωρήσει, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, χτες, εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο στην Πάτρα η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εργοδοσίας κατά του σωματείου, ζητώντας να κηρυχτούν παράνομες και καταχρηστικές οι τετράωρες στάσεις εργασίας την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή την απόλυση των τεσσάρων εργατών. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται την ερχόμενη βδομάδα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εστησαν απεργιακό «μπλόκο» (2011-12-28 00:00:00.0)
Το ταξικό κίνημα πέτυχε την επαναπρόσληψη συνδικαλιστή (2010-03-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2006-03-10 00:00:00.0)
Συνεταιράκια κυβέρνηση και εργοδοσία (2005-11-16 00:00:00.0)
Με κυβερνητικό «σιγόντο» ο Λαναράς ανακοινώνει απολύσεις (2003-10-01 00:00:00.0)
Αποφασιστικό ΟΧΙ στις τρομοκρατικές απολύσεις (2003-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ