Παρασκευή 30 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ «ΤΙΤΑΝ» ΚΑΜΑΡΙΟΥ - ΞΗΡΟΡΕΜΑΤΟΣ
Το εργοστάσιο μετατρέπεται σε... εργοτάξιο

Την αποψίλωση του εργοστασίου από τα έμπειρα και ικανά στελέχη και τη μείωση του μόνιμου προσωπικού επιχειρεί η διοίκηση της τσιμεντοποιίας ΤΙΤΑΝ στο Καμάρι, όπως καταγγέλλει το σωματείο των εργαζομένων. Τα τελευταία χρόνια, σημαντικοί τομείς από τις εργασίες του εργοστασίου έχουν ανατεθεί «άνευ όρων» σε εργολαβικό προσωπικό, ανοίγοντας την όρεξη στην εργοδοσία για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Οπως σημειώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους, η εργολαβική παρουσία στο εργοστάσιο «λειτούργησε πολλές φορές σε βάρος τους, αφού δε σεβάστηκε τον αγώνα τους σε κρίσιμες στιγμές».

Σύμφωνα με το σωματείο, η ανεξέλεγκτη αξιοποίηση από τους εργολάβους φτηνού και ανειδίκευτου εργατικού δυναμικού, οδηγεί το εργοστάσιο σε απαξίωση και ταυτόχρονα πολλαπλασιάζει τους κινδύνους εργατικών ατυχημάτων.

Το τελευταίο διάστημα, εξάλλου, παρουσιάζεται όλο και πιο έντονα το φαινόμενο εργαζόμενοι σε θέσεις - κλειδιά της επιχείρησης, μετά τη συνταξιοδότησή τους να επιστρέφουν στην επιχείρηση από την κερκόπορτα της εργολαβικής ανάθεσης. Με τον τρόπο αυτό, όλο και περισσότερες εργασίες στον κύκλο της παραγωγής περνάνε στα χέρια εργολάβων, την ίδια στιγμή που το μόνιμο προσωπικό μειώνεται σταθερά.

«Είναι μια επικίνδυνη για την προοπτική του εργοστασίου επιλογή», καταγγέλλει το σωματείο στην ανακοίνωσή του, «αφού αντί να δημιουργεί προϋποθέσεις παρουσίας ενός ικανού αριθμού εργαζομένων, με σωστή υποδομή γνώσεων και άρτια τεχνική κατάρτιση, μετατρέπει το εργοστάσιο σε εργοτάξιο, με αμφίβολη λειτουργική ποιότητα»

Καλεί, τέλος, τη διοίκηση της επιχείρησης να στελεχώσει με μόνιμο και ικανό προσωπικό τις απογυμνωμένες υπηρεσίες, δηλώνοντας την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να αντιταχθούν σθεναρά στην απαξίωση του εργοστασίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ