Παρασκευή 30 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΤΑ
Υπέγραψαν για ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης

Να υλοποιήσουν την αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ έσπευσαν οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) που συμπεριφερόμενοι ως μάνατζερ και όχι ως συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων, υπέγραψαν την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2003-2004, που προωθεί τη δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου Ασφάλισης και ασφάλισης των εργαζομένων σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία!!! Είναι φανερό πια ότι την υπόθεση υλοποίησης της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής, την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς, έχουν αναλάβει εργολαβικά υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές δίνοντας, έτσι, «χέρι βοηθείας» στο μεγάλο κεφάλαιο που εντείνει την επίθεσή του στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Με τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης μπαίνουν οι βάσεις για τη διάλυση της επικουρικής ασφάλισης και την υπονόμευση της κύριας ασφάλισης. Τα ταμεία αυτά λειτουργούν με βάση το κεφαλαιοποιητικό σύστημα και αυτό σημαίνει ότι οι εισφορές των εργαζομένων θα παίζονται στο χρηματιστηριακό τζόγο και θα επενδύονται σε διάφορα χρηματιστηριακά παράγωγα. Ετσι, οι εργαζόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τη ζημιά που είναι το πιθανότερο ότι θα προκληθεί από αυτές τις κινήσεις, ενώ το σίγουρο είναι ότι οι καπιταλιστές μπορούν να αξιοποιήσουν προς όφελός τους αυτά τα κεφάλαια.

Ο Γ. Κρίκας, μέλος ΔΣ της ΠΟΣΤ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, αναφερόμενος σε αυτές τις εξελίξεις, δήλωσε στο «Ρ»: «Μέσα από τη σύσταση του Επαγγελματικού Ταμείου προωθείται η ιδιωτικοποίηση του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης, που αποτελεί κεντρική επιλογή των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών. Το ίδιο επιχειρείται και με την ομαδική ασφάλιση. Από αυτά και μόνο πρέπει οι εργαζόμενοι να αντιδράσουν και να μπουν εμπόδιο στην εφαρμογή τους. Συνένοχοι στην κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης είναι η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ και η ηγεσία της ΔΑΚΕ στην Ομοσπονδία, αφού με τη συλλογική σύμβαση υλοποιούν τον αντιασφαλιστικό νόμο της κυβέρνησης. Οι προσπάθειές τους να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους είναι εκ του πονηρού, καθώς η διεθνής πείρα προειδοποιεί ότι τα χρήματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων μπορούν ανά πάσα στιγμή να τιναχτούν στον αέρα.

Οι προτάσεις του ΠΑΜΕ για την κοινωνική ασφάλιση και ο αγώνας για δημόσια καθολική κοινωνική ασφάλιση αποκτούν σήμερα κρίσιμη σημασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ