Παρασκευή 30 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΠΕΛΛΑ - ΗΜΑΘΙΑ

Την Πέλλα και την Ημαθία, τους νομούς που δοκιμάζονται σκληρά ύστερα από την ολοκληρωτική καταστροφή της αγροτικής παραγωγής από τον πρόσφατο παγετό του Απρίλη, επισκέπτεται από χτες η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ που περιοδεύει στους δυο νομούς, συμμετέχουν ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ, υπεύθυνος του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ και βουλευτής, η Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ, ο Νίκος Χριστάνης, γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ, καθώς και στελέχη των δυο Νομαρχιακών Επιτροπών του Κόμματος. Κατά τη χτεσινή πρώτη μέρα της περιοδείας, η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε στους κατοίκους του Παλαίφυτου και της Καλλής στην Πέλλα, ενώ είχε συνάντηση στην Εδεσσα και με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αργά το απόγευμα, η ΓΓ του ΚΚΕ μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος στη Νάουσα.

Οι αγρότες της Πέλλας υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στα χωριά τους. Μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις της πενιχρής προκαταβολής για την αποζημίωση της χαμένης παραγωγής που ανακοίνωσε η κυβέρνηση από τη Βέροια, η ανασφάλεια και η οργή των αγροτών για την κυβερνητική κοροϊδία ξεχείλισαν. Η φετινή παραγωγή επέφερε τεράστιο πλήγμα στο ούτως ή άλλως πενιχρό τους εισόδημα, με αποτέλεσμα φέτος να βρίσκονται στην πλειοψηφία τους αντιμέτωποι με το φάσμα της πείνας, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκέφτονται σοβαρά να εγκαταλείψουν τη γη τους. Μαζί, στο ίδιο καζάνι, βρίσκονται και οι χιλιάδες εποχιακοί εργάτες στα εργοστάσια μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων που μένουν χωρίς δουλιά. Αλλά και οι έμποροι που δέχονται τις συνέπειες του οικονομικού μαρασμού.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε ότι η παγωνιά «δεν ήταν παρά η κορυφή του παγόβουνου» καθώς «τα προβλήματα της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς υπάρχουν εδώ και χρόνια και κάθε χρόνο πάνε από το κακό στο χειρότερο». Παράλληλα, κάλεσε τους αγρότες «να αποδείξουν ότι δεν είναι αντικείμενο κοροϊδίας των δυο μεγάλων κομμάτων, να βγάλουν τα πολιτικά τους συμπεράσματα από τον παγετό και να τους γυρίσουν την πλάτη και με τον αγώνα τους να επιβάλλουν μια άλλη πολιτική που θα εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα και όχι των εμποροβιομηχάνων και του μεγάλου κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ