Τρίτη 3 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΜΗΤΣΑΣ ΑΒΕΕ»
Χωρίς δουλιά 60 εργαζόμενοι

Οι ιδιοκτήτες επικαλούνται πίεση από τις τράπεζες και προαναγγέλλουν πτώχευση

Στο δρόμο κινδυνεύουν να μείνουν οι 60 εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΜΗΤΣΑΣ ΑΒΕΕ» (κατασκευή σωμάτων καλοριφέρ), καθώς η ιδιοκτησία τούς ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει για αρχή αίτηση παύσης πληρωμών και στη συνέχεια πτώχευσης λόγω οικονομικών δυσκολιών. Η ανακοίνωση στους εργαζόμενους για την πορεία της επιχείρησης έγινε από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη την περασμένη Παρασκευή, με αποτέλεσμα χτες οι εργαζόμενοι να μη δουλέψουν περιμένοντας έξω από τα γραφεία να ενημερωθούν αν τελικά κηρυχτεί πτώχευση.

Η επιχείρηση, αν και βιώσιμη και με αυτοματοποιημένη παραγωγή τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με την εργοδοσία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα κυρίως λόγω των χρεών της σε βραχυπρόθεσμα δάνεια σε τράπεζες. Αυτό καθώς από τη μία η πρόσφατη επένδυση που έκανε σε νέα προϊόντα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, ενώ ταυτόχρονα η ζημιά που έπαθε το χειμώνα με την κατάρρευση της στέγης κατέστρεψε πολλά μηχανήματα και προϊόντα.

Αποτέλεσμα, η ιδιοκτησία να διαμηνύσει στους εργαζόμενους ότι αν δε βρεθούν επενδυτές ή δεν πειστούν οι πιστωτές και οι τράπεζες να ρυθμίσουν τα χρέη, θα βάλει λουκέτο. Το σίγουρο όμως είναι ότι για μια ακόμα φορά και στη συγκεκριμένη επιχείρηση οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που «πληρώνουν» τα σπασμένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ