Τρίτη 3 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΑΛΚΑΝ
Εκλεισε το τμήμα «νοβοπάν»

Αλλες τρεις απολύσεις ανακοινώθηκαν χτες. Προς κινητοποίηση οι εργαζόμενοι

Σε 3 νέες απολύσεις εργαζομένων της ΒΑΛΚΑΝ προχώρησε χτες το πρωί ο μεγαλομέτοχος της επιχείρησης, κ. Εμφιετζόγλου, ενώ ανακοίνωσε το οριστικό κλείσιμο της μονάδας παραγωγής ΝΟΒΟΠΑΝ και τη μεταφορά της σε άλλη χώρα, την οποία δεν κατονόμασε. Με την ενέργεια αυτή η εργοδοσία βάζει ουσιαστικά την ταφόπλακα σε μια ακόμα παραγωγική βιομηχανική μονάδα της Θεσσαλονίκης και ανοίγει το δρόμο για άλλες απολύσεις που θα ακολουθήσουν.

Η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων της ΒΑΛΚΑΝ συνεδρίασε χτες το απόγευμα και αποφάσισε να προτείνει στη Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιείται σήμερα στη διάρκεια 4ωρης στάσης εργασίας, την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 5 του Ιούνη και τη σύσσωμη συμμετοχή των εργαζομένων της επιχείρησης στο συλλαλητήριο που οργανώνει την ίδια μέρα το ΠΑΜΕ.

Η απόφαση περιλαμβάνει ακόμα την αποστολή υπομνημάτων σε υπουργούς, πολιτικά κόμματα και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, την ανάρτηση αεροπανό σε αερογέφυρες στην ευρύτερη περιοχή του εργοστασίου της ΒΑΛΚΑΝ με το σύνθημα «όχι στην ανεργία - Οχι στο κλείσιμο της ΒΑΛΚΑΝ» και τη σύγκληση νέας συνεδρίασης του ΔΣ του Σωματείου την Τρίτη 13 του Ιούνη για νέες αποφάσεις κλιμάκωσης του αγώνα, με βάση και τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στο διάστημα αυτό.

Να σημειωθεί ότι ένα μόνο μέλος της διοίκησης, που ανήκει στην ΠΑΣΚΕ, διαφώνησε με την απόφαση για 24ωρη απεργία και τ' άλλα μέτρα με την αιτιολογία ότι δεν αποτελούν πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης, χωρίς ωστόσο να υποβάλει ο ίδιος «πρόταση» προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι προφανές ότι οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ δε θέλουν να έρθουν σε σύγκρουση με κυβέρνηση - εργοδοσία και προτιμούν μάλλον την αδράνεια και τη σιωπηλή αποδοχή της απώλειας των θέσεων εργασίας και του κλεισίματος της επιχείρησης.

Μέλη της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων στην επιχείρηση θεωρούν ότι το κλείσιμο της μονάδας ΝΟΒΟΠΑΝ, σημαίνει το ουσιαστικό «ξήλωμα» της ΒΑΛΚΑΝ και ότι απαιτείται σοβαρός, αποφασιστικός και συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων, σε συνεργασία και με άλλα τμήματα της εργατικής τάξης, για τη ματαίωση των αντεργατικών σχεδίων που θα μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τις στρατιές των ανέργων και θα αδυνατίσουν παραπέρα την παραγωγική βάση της πόλης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νόμιμες θεωρεί τις απολύσεις η κυβέρνηση (2004-10-22 00:00:00.0)
Στάσεις εργασίας ενάντια στις απολύσεις (2004-06-02 00:00:00.0)
Απεργία και συμμετοχή στο συλλαλητήριο (2003-06-05 00:00:00.0)
Απεργία χτες για τις απολύσεις (2002-11-22 00:00:00.0)
Μεθοδεύει κλείσιμο ο Εμφιετζόγλου (2002-09-13 00:00:00.0)
Τετράμηνο δράσης για ανάπτυξη - απασχόληση (1998-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ